Reteta zilei: Sos Harissa

Printeaza

Sos Harissa din: ardei iute, ardei gras, usturoi, coriandru proaspat, sare, menta, coriandru uscat, chimen, ulei de masline, naut, carne de pui, peste, friptura de miel sau porc.

Sos Harissa

 

Ingrediente:

  • 1 ardei iute mare
  • 2 ardei grasi
  • 12 catei de usturoi , cojit
  • 1/2 ceasca coriandru proaspat tocat
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1 lingura de menta
  • 1 lingura de coriandru uscat
  • 1 lingura de chimen
  • ½ ceasca ulei de masline
  • naut, carne de pui, peste, friptura de miel sau porc pentru servire

 

Mod de preparare:

Puneti ardeii, usturoiul, coriandrul, sarea, menta, coriandrul uscat, chimen intr-un blender.

Sos Harissa

Procesati pana la omogenizare. Incorporati uleiul putin cate putin si procesati. Adaugati sare.

Sos Harissa

Transferati intr-un bol sau borcan. Serviti cu naut, carne de pui, peste, friptura de miel sau porc .

Sos Harissa

Sos Harissa

Sos Harissa

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Harissa de ardei capia si rosii

Harissa de ardei capia si rosii din: ardei iute, usturoi, sare, chimion, coriandru, rosii uscate, ardei capia, ulei de masline. Ingrediente: 100 g ardei iuti uscati un catel de usturoi o lingurita de sare jumatate de lingurita de chimion pisat o lingurita de coriandru uscat pisat 3 rosii uscate la soare un ardei capia 2 […]

 

Reteta zilei: Creveti in sos de patrunjel

Creveti in sos de patrunjel din: creveti, usturoi, ulei de masline, sare, piper, patrunjel, coaja de lamaie. Poate te intereseaza si: Creveti cu harissa Creveti in sos de ardei Creveti in sos Romesco   Ingrediente:  1 kg creveti, decorticati 3 linguri de usturoi ulei de masline sare și piper după gust 2 linguri patrunjel tocat […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.