Reteta zilei: Sos frantuzesc

Printeaza

O reteta simpla si delicioasa de sos frantuzesc din: smantana, faina, oua, unt, conserve de sardele in ulei, lamaie, sare si piper alb.

Sos frantuzesc

Ingrediente:

  • 100 gr smântână
  • 50 gr făină
  • 4 ouă
  • 50 gr unt
  • 1 conservă de sardele în ulei
  • 1/2 lămâie
  • 10 gr sare
  • 2 gr piper alb

 

Mod de preparare:

Ouăle se fierb circa 5 minute în apă cu puţină sa­re, apoi se trec prin jet de apă rece şi se curăţă de coajă.

Sos_frantuzesc_04

Untul se ţine la cald pâ­nă se înmoaie, apoi se ames­tecă cu gălbenuşurile tre­cute printr-o sită deasă, se adaugă sardelele şi se a- mestecă foarte bine.

Sos_frantuzesc_03

Smântână se pune pe bain-marie, se adaugă făi­na, se amestecă bine, apoi se adaugă untul cu sardele, se condimentează, se acreş­te totul după gust şi se fier­be până când sosul se în­groaşă.

Sos_frantuzesc_02

Sosul se serveşte fier­binte şi se ornează cu lămâ­ie, albuş de ou şi pătrunjel, de preferinţă la preparate din muşchi de vită.

Sos_frantuzesc_05

Pentru ca sosul să capete o aromă cât mai puternică, în timp ce fierbe la bain-marie, se adaugă treptat şi uleiul în care au fost sardelele.

Sos franţuzesc

Sos_frantuzesc

Poftă bună!

3 comentarii

  1. N-am incercat sosul asta pana acum

  2. Imi place, imi place mult sosul frantuzesc

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.