Reteta zilei: Sos de mere cu scortisoara

Printeaza

Sos de mere cu scortisoara din: mere, unt, zahar brun, scortisoara.

Poate te intereseaza si:

 

Sos_de_mere_cu_scortisoara_04

Ingrediente: 

  • 10 mere, decojite si taiate cuburi
  • 3 linguri de unt nesărat, tăiat în bucăți
  • 1/4 cana plus 2 linguri de zahăr brun
  • scorțișoară, pentru servire

 

 

 

 

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 200C.

Se pun merele intr-un vas de copt. Se presara zaharul si se adauga untul.

Sos_de_mere_cu_scortisoara

Se acoperă bine cu folie de aluminiu și se da vasul la cuptor timp de 45-50 minute, amestecand la jumatatea timpului.

Sos_de_mere_cu_scortisoara_02

Scoateti din cuptor si pasati bine.

Sos_de_mere_cu_scortisoara_03

Serviti sosul presarat cu scortisoara.

Sos_de_mere_cu_scortisoara_04

Sos de mere cu scortisoara

Sos_de_mere_cu_scortisoara_04

Pofta buna!


Poate iti place si:

Sos_picant_de_visine

Sos picant de visine

Sos picant de visine din: visine, zahar, unt, ardei iute, frunze de menta, sare. Ingrediente: 300 g visine proaspete sau din compot 100 g zahar 30 g unt 2 ardei iuti 8 frunze de menta 10 g sare   Mod de preparare: Cureti visinele, le speli si le pui intr-o cratita smaltuita. Presari un praf […]

Inghetata_de_vanilie_cu_sos_de_visine

Ingheţată de vanilie cu sos de vişine

Ingheţată de vanilie cu sos de vişine din: lapte, smantana, galbenusuri, zahar tos, baton de vanilie, visine, zahar. Ingrediente: 450 ml lapte (3,5% grasime) 250 ml smantana dulce (30-35% grasime) 6 galbenusuri 150 g zahar tos 1 baton de vanilie pentru sos: 300 g visine 150 g zahar   Mod de preparare: Amestecă pe foc […]

Sos_de_caramel_cu_inghetata_de_vanilie_04

Reteta zilei: Sos de caramel cu inghetata de vanilie

Sos de caramel cu inghetata de vanilie din: lapte de cocos, zahar de cocos, sare de mare, esenta de vanilie, inghetata de vanilie. Ingrediente:  1 cutie lapte de cocos 1 cană de zahăr de nucă de cocos ¼-1/2 lingurita sare de mare 1 lingura esenta de vanilie inghetata de vanilie, pentru servire Mod de preparare: […]

 

 

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Si la ce se foloseste sosul de mere?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.