Reteta zilei: Sos de dovleac
PrinteazaSos de dovleac din: ulei de masline, ceapa, usturoi, dovleac, sare, piper, nucsoara, salvie, supa de legume, paste, nuci, parmezan.
Ingrediente:
- 2 linguri de ulei de măsline
- ½ ceasca ceapa cubulete
- 2 catei de usturoi tocat
- 1 dovleac curatat de seminte si tocat
- ½ linguriță de sare
- ½ linguriță piper negru
- 1/2 lingurita nucsoara
- 6 frunze de salvie proaspata tocata
- 2 cesti supa de legume
Ingrediente servire:
- paste fierte
- nuci confiate tocate
- parmezan ras
- frunze de salvie prajite
Mod de preparare:
Adăugați ulei de măsline într-o tigaie adâncă la foc mediu. Adaugati ceapa si gatiti 3-5 minute, se adaugă usturoiul și gatiti pentru 1 minut. Adaugati dovleacul si gatiti 4-6 minute.
Adăugați sare, piper, nucsoara si salvie.
Se toarnă supa de legume peste.
Acoperiti tigaia si gatiti aproximativ 8-10 minute.
Se transferă toate ingredientele in blender.
Se omogenizeaza.
Serviti sosul de dovleac cu paste, nuci confiate, parmezan si salvie sau depozitati la rece.
Sos de dovleac
Pofta buna!
Interesant si nu sosul asta