Reteta zilei: Sos de dovleac

Printeaza

Sos de dovleac din: ulei de masline, ceapa, usturoi, dovleac, sare, piper, nucsoara, salvie, supa de legume, paste, nuci, parmezan.

Sos_de_dovleac_05

Sos de dovleac

Ingrediente: 

  • 2 linguri de ulei de măsline
  • ½ ceasca ceapa cubulete
  • 2 catei de usturoi tocat
  • 1 dovleac curatat de seminte si tocat
  • ½ linguriță de sare
  • ½ linguriță piper negru
  • 1/2 lingurita nucsoara
  • 6 frunze de salvie proaspata tocata
  • 2 cesti supa de legume

Ingrediente servire:

  • paste fierte
  • nuci confiate tocate
  • parmezan ras
  • frunze de salvie prajite

Mod de preparare:

Adăugați ulei de măsline într-o tigaie adâncă la foc mediu. Adaugati ceapa si gatiti 3-5 minute, se adaugă usturoiul și gatiti pentru 1 minut. Adaugati dovleacul si gatiti 4-6 minute.

Sos_de_dovleac
Adăugați sare, piper, nucsoara si salvie.

Sos_de_dovleac_02
Se toarnă supa de legume peste.
Acoperiti tigaia si gatiti aproximativ 8-10 minute.
Se transferă toate ingredientele in blender.

Sos_de_dovleac_03

Se omogenizeaza.

Sos_de_dovleac_04
Serviti sosul de dovleac cu paste, nuci confiate, parmezan si salvie sau depozitati la rece.

Sos_de_dovleac_05

Sos de dovleac

Sos_de_dovleac_05

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Interesant si nu sosul asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.