Reteta zilei: Sos caramel

Printeaza

Sos caramel din: zahar, apa, smantana, unt, esenta de vanilie, sare de mare.

Sos_caramel_06

Sos caramel

Ingrediente: 

  • 1 cana zahar
  • 1/4 ceașcă de apă
  • 3/4 cană smantana
  • 4 linguri de unt la temperatura camerei
  • 1 linguriță esenta de vanilie
  • 1/4-1/2 linguriță sare de mare

 

 

 

 

 

Mod de preparare:

Într-o cratiță se adaugă zahărul. Se toarnă apă, nu se amestecă. Permiteti zaharului sa fie absorbit de apa înainte de a pune pe foc.

Sos_caramel

Aduceti la fierbere si incepeti sa amestecati cand se fac bule.

Sos_caramel_02

După ce zahărul este ars și are o culoare aurie, opriti focul si incorporati smantana.

Sos_caramel_03
Adaugati unt și se amesteca până se combina.

Sos_caramel_04

Adaugati vanilie și sare și se lasă să se răcească timp de aproximativ 10 minute înainte de a turna sosul de caramel
într-un borcan.

Sos_caramel_05

Se lasă să se răcească timp de 1 oră, la temperatura camerei, timp in care se ingroasa. Insurabati capacul si pastrati la rece.

Sos_caramel_06

Sos caramel

Sos_caramel_06

Pofta buna!

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.