Reteta zilei: Sos caramel
PrinteazaSos caramel din: zahar, apa, smantana, unt, esenta de vanilie, sare de mare.
Ingrediente:
- 1 cana zahar
- 1/4 ceașcă de apă
- 3/4 cană smantana
- 4 linguri de unt la temperatura camerei
- 1 linguriță esenta de vanilie
- 1/4-1/2 linguriță sare de mare
Mod de preparare:
Într-o cratiță se adaugă zahărul. Se toarnă apă, nu se amestecă. Permiteti zaharului sa fie absorbit de apa înainte de a pune pe foc.
Aduceti la fierbere si incepeti sa amestecati cand se fac bule.
După ce zahărul este ars și are o culoare aurie, opriti focul si incorporati smantana.
Adaugati unt și se amesteca până se combina.
Adaugati vanilie și sare și se lasă să se răcească timp de aproximativ 10 minute înainte de a turna sosul de caramel
într-un borcan.
Se lasă să se răcească timp de 1 oră, la temperatura camerei, timp in care se ingroasa. Insurabati capacul si pastrati la rece.
Sos caramel
Pofta buna!
A iesit bun sosul caramel?