Reteta zilei: Sos Bechamel

Printeaza

Un sos gustos si delicios, sosul bechamel este foarte simplu de preparat si, de asemenea, are o varietate de intrebuintari.

Sos Bechamel

Sos Bechamel

Ingrediente:

  • 20g faina
  • 20g unt nesărat
  • 400ml lapte
  • sare si piper dupa gust

 

 

 

Mod de preparare:

Se topeste untul intr-o cratita. Adaugati faina si amestecati pana se formează o pasta. Se adauga aproximativ 50 ml de lapte si se amesteca bine pana la omogenizare.

Adaugati inca 50ml de lapte si, din nou, se amesteca bine pana cand se incorporeaza.

Sos Bechamel

Continuati sa adaugati lapte si sa amestecati pana se incorporeaza si se omogenizeaza. Se fierbe sosul inca 1 minut, amestecand tot timpul.

Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si se utilizeaza dupa preferinta.

Sos Bechamel

Sos Bechamel

Sos Bechamel

Pofta buna!


Poate te intereseaza si:

Cartofi cu sos pesto de patrunjel

Sos pesto cu usturoi

Sos pesto cu usturoi din: busuioc, seminte de pin, usturoi, suc de lamaie, ulei, parmezan. Ingrediente: 1 ceaşcă de frunze verzi de busuioc 2 linguri de seminţe de pin 4 căţei de usturoi, decojiţi şi tocaţi 1 lingură de suc de lămâie 120 ml ulei de măsline 2 linguri de parmezan proaspăt dat pe râzătoare […]

Sos de usturoi cu mustar

Sos de macris cu lamaie

Sos de macris cu lamaie din: macris, unt, faina, lamai, smantana, oua, zahar, sare, piper. Ingredinte: 14 g măcriş fără codiţe 55 g unt 55 g făină 200 ml supă de peşte sau de legume sucul unei lămâi mici 250 ml smântână grasă 2 gălbenuşuri de ouă medii 1 linguriţă de zahăr pudră sare şi […]

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.