Reteta zilei: Somon cu topping de branza si sote de legume

Printeaza

Somon cu topping de branza si sote de legume din: file de somon, sare, piper, lamaie, parmezan, unt, faina, lapte, branza, sare si zahar.

Somon cu topping de branza si sote de legume

Somon cu topping de branza si sote de legume

 

Ingrediente:

  • 1800 g file de somon
  • sare si piper
  • 1 lamaie
  • 2-3 linguri parmezan ras

Ingrediente pentru topping: 

  • 2 linguri de unt
  • 3 linguri de faina
  • 1 cana de lapte
  • 1 cana de branza Romano
  • 3/4 lingurită de sare
  • 1/2 lingurita de zahar

 

Mod de preparare:

Pentru prepararea topingului se topește untul în tigaie si se adauga faina. Gatiti timp de 2-3 minute.Se toarna incet amestecul de lapte amestecand constant.

Lasati sa fiarba. Se condimentează cu sare si zahar. Opriti focul si incorporati branza. Lasati sa se raceasca.

Somon cu topping de branza si sote de legume

 

Intr-un vas temorezistent asezati pestele spalat si uscat cu prosoape de hartie. Se condimentează cu sare si piper. Stoarce suc de lamaie peste somon.

Imprastiati toppingul. Se presara parmezan pe partea de sus. Coaceti in cuptor preincalzit la 200 C timp de 15 minute. Serviti cu sote de legume dupa preferinta

Somon cu topping de branza si sote de legume

Somon cu topping de branza si sote de legume

Somon cu topping de branza si sote de legume

 

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Foarte bun somonul asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.