Reteta zilei: Somon pe pat de sos pesto cu migdale

Printeaza

Somon pe pat de sos pesto cu migdale din: migdale, fileuri de somon, frunze de busuioc, suc de lamaie, usturoi, ulei de masline, sare si piper.

Somon pe pat de sos pesto cu migdale

Somon pe pat de sos pesto cu migdale

Ingrediente:

  • 1/2 cana migdale feliate
  • 4 fileuri dezosate de somon
  • 2 cani de frunze de busuioc
  • 2 linguri de suc de lamaie
  • 1/2 lingurita usturoi tocat
  • 6 linguri de ulei de masline
  • Sare și piper negru dupa gust

 

Mod de preparare:

Incalziti cuptorul la 200C. Impraștiați migdalele intr-o tigaie Si prajiti cateva minute. Lasati deoparte sa se raceasca complet.

Asezonati cu sare fileurile somon se condimenteaza cu sare și piper dupa gust. Intr-o tigaie incalziti uleiul de masline la foc mare. Adaugati fileurile de somon si gatiti 2-3 minute.

Somon pe pat de sos pesto cu migdale

Transferati apoi in cuptor si gatiti pentru 7-10 minute. Intre timp preparati sosul pesto cu migdale. Dati la blender 1/4 ceasca de migdale pana se maruntesc complet. Adaugați frunzele de busuioc și procesati din nou pana se maruntesc si se amesteca cu migdalele.

Somon pe pat de sos pesto cu migdale

Adaugati suc de lamie, usturoi si 1/2 lingurita sare. Amestecati bine. Adaugati putin ulei de masline si amestecati din nou pana la omogenizare. Asezonati cu sare si piper dupa gust. Lasati deoparte.

Scoateți somonul din cuptor. Serviti somonul pe pat de sos peste si adaugati si deasupra cate o lingura de sos pesto. Garnisiti cu migdale.

Somon pe pat de sos pesto cu migdale

Somon pe pat de sos pesto cu migdale

Somon pe pat de sos pesto cu migdale

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.