Reteta zilei: Somon cu sos de legume pe pat de cuscus

Printeaza

Somon cu sos de legume pe pat de cuscus din: ulei de masline, ceapa, usturoi, fulgi de ardei iute, sare, piper, ardei gras, rosie, vin alb, cuscus, apa clocotita, unt, dovlecel, somon, lamaie, patrunjel.

Somon_cu_sos_de_legume_pe_pat_de_cuscus_06

Somon cu sos de legume pe pat de cuscus

Ingrediente: 

  • 1-2 linguri de ulei de masline
  • 1-2 cepe, felii subțiri
  • 3-4 căței de usturoi tocat
  • fulgi de ardei iute
  • sare si piper dupa gust
  • 2 ardei grasi roșii feliati
  • 2 ardei grasi galbeni feliati
  • 1 roșie cuburi
  • 1 pahar de vin alb
  • 1 cană cușcuș instant
  • 1 cană de apă clocotită
  • 2 linguri de unt sau 1 lingura ulei de masline
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 dovlecel feliat
  • 4 fileuri de somon
  • 1/2 lamaie
  • patrunjel tocat pentru garnitura

Mod de preparare:

Adaugati ulei de masline in tigaie și adaugati ceapa si fulgi de ardei iute. Sotati cateva minute.
Adaugati usturoiul, sarea si piperul dupa gust. Gatiti timp de 1-2 minute.

Somon_cu_sos_de_legume_pe_pat_de_cuscus
Adăugați ardeii și gatiti la foc mic 15-30 de minute amestecand ocazional.

Somon_cu_sos_de_legume_pe_pat_de_cuscus_02
Incorporati rosiile si vinul alb. Acoperiti si fierbeti la foc mic 20-40 de minute.
Cu aproximativ zece minute înainte ca sosul sa fie gata, se fierbe 1 cană de apă cu unt într-o cratiță mică la foc mare. Dupa ce a dat in clocot si toarta peste cuscusul pus intr-un bol.
Amestecati si acoperiti vasul cu un prosop de bucatarie si se lasa sa stea timp de 5-10 minute. Amestecati cu o furculita dupa ce apa a fost absorbita.

Între timp, se adaugă dovlecelul la sosul de legume și se încălzesc 1-2 linguri de ulei la foc mare în alta tigaie.

Se condimenteaza cu sare si piper somonul si se rumeneste in tigaie 4-5 minute, pe fiecare parte.

Somon_cu_sos_de_legume_pe_pat_de_cuscus_03
Pe fiecare farfurie de servire adaugati cuscus,

Somon_cu_sos_de_legume_pe_pat_de_cuscus_04

Apoi adaugati sos si asezati somonul deasupra.

Somon_cu_sos_de_legume_pe_pat_de_cuscus_05
Stropiti cu zeama de lamaie si presarati patrunjel.
Serviti preparatul cald.

Somon_cu_sos_de_legume_pe_pat_de_cuscus_06

Somon cu sos de legume pe pat de cuscus

Somon_cu_sos_de_legume_pe_pat_de_cuscus_06

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.