Reteta zilei: Somon cu sos de ananas

Printeaza

Somon cu sos de ananas din: file de somon, unt, sare, praf de ceapa, praf de usturoi, piper, piper cayenne, boia de ardei, ananas, mango, capsuni, ceapa rosie, arde iute, suc de lamaie.

 

 

Ingrediente:

  • 1 file de somon
  • 1 lingura de unt
  • 1 lingura de sare
  • 1 lingura praf de ceapa
  • 1 lingura praf de usturoi
  • 1 lingurita piper
  • 1 1/2 lingurita piper cayenne
  • 1 lingura de boia de ardei

Ingrediente sos de ananas:

  • 1/2 ceasca ananas, tocat
  • 1/4 ceasca mango, tocat
  • 1/4 cana de capsuni, taiate
  • 1/4 ceapa rosie
  • 1/2 ardei iute, tocat
  • 1 lingura suc de lamaie

 

Mod de preparare:

Se amesteca impreuna toate ingredientele pentru sosul de ananas.

Se toarna intr-un castron si se lasa sa stea in frigider pentru cel putin o jumatate de ora.

Se incalzeste cuptorul la 200C. Se taie bucati fileul, se condimenteaza pe ambele parti.

Somon_cu_sos_de_ananas_02

Se incalzeste o tigaie, se adauga unt, dup ace s-a topit se adauga bucatile de peste si se frig pe fiecare parte cateva minute.

Dati tigaia la cuptor pentru 3-7 minute, apoi serviti cu sos de ananas.

Somon_cu_sos_de_ananas_03

Somon cu sos de ananas

Somon_cu_sos_de_ananas_04

 

Pofta buna!

 

 

 

Salată de Somon cu Dressing Asiatic

Salată de Somon cu Dressing Asiatic din: somon, mix de verdeturi, avocado, mango, ceapa rosie, sos de peste, suc de lime, miere, usturoi, ghimbir, ardei iute. Descoperă o salată de somon cu dressing asiatic, o combinație perfectă de gusturi și texturi care transformă orice masă într-o experiență culinară de neuitat. Această salată ușoară și răcoritoare […]

Retete Peste

Tartar de Somon cu Ghimbir și Avocado

Tartar de Somon cu Ghimbir și Avocado din: somon, avocado, ghimbir, suc de lamaie, ulei, sare, coriandru. Tartarul este un exemplu de eleganță culinară, combinând texturi fine și gusturi delicate într-un echilibru perfect. Această rețetă reușește să impresioneze prin simplitatea sa, fiind ideală pentru ocazii speciale sau când dorești să aduci un strop de rafinament […]

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.