Reteta zilei: Şniţel de vinete cu dovlecei

Printeaza

O reteta simpla si delicioasa de snitel de vinete cu dovlecei din: vinete, dovlecei, cascaval, oua, faina, pesmet, usturoi, ulei, sare si piper.

Snitel_de_vinete_cu_dovlecei

Şniţel de vinete cu dovlecei

Ingrediente:

  • 200 gr vinete
  • 200 gr dovlecei
  • 100 gr caşcaval
  • 2 ouă
  • 50 gr faină
  • 50 gr pesmet
  • 4 căţei de usturoi
  • 100 ml ulei
  • 20 gr sare
  • 2 gr piper

 

Mod de preparare:

Vinetele şi dovleceii se spală, se şterg, apoi se taie în felii cam de 1 cm grosime, se pudrează cu sare, se ţin 15 minute, apoi se şterg bi­ne cu un şervet de hârtie.

Snitel_de_vinete_cu_dovlecei_02

Pe fiecare felie de vâ­nătă se pun felii subţiri de usturoi, bucăţele de caşca­val, se condimentează, iar deasupra se pune câte o fe­lie de dovlecel.

Snitel_de_vinete_cu_dovlecei_03

Aceste felii de legume bine presate se trec prin fa­ină, prin oul bătut cu condi­mente, apoi se trec prin pes­met şi se lasă câteva minu­te să se zvânte.

Snitel_de_vinete_cu_dovlecei_04

Intr-o tigaie se încin­ge uleiul, şniţelele se scutu­ră de surplusul de pesmet, apoi se prăjesc pe ambele părţi până se rumenesc. Se recomandă folosirea vinete lor şi a dovleceilor mai tineri, cu cât mai puţine seminţe, iar tăierea se va face oblic sau drept pentru a obţine felii cât mai apropiate ca mărime.

Snitel_de_vinete_cu_dovlecei_05

Şniţel de vinete cu dovlecei

Snitel_de_vinete_cu_dovlecei

Poftă bună!

Incoming search terms:

  • snitel de vinete
  • snitele de vinete
  • snitele de dovlecei de post
  • snitele din vinete
  • snitele de dovleac si vinete
  • snitele de vinete de post
  • snitele de vinete la cuptor

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.