Reteta zilei: Scoici la aburi cu aroma de busuioc

Printeaza

Scoici la aburi cu aroma de busuioc din: ceapa rosie, ulei de masline, sare, usturoi, ardei iute, vin alb, porumb, scoici, apa rece, amidon, busuioc.

Scoici_la_aburi_cu_aroma_de_busuioc_05

Ingrediente:

Mod de preparare:

Intr-un bol puneti scoicile impreuna cu apa rece si amidon si lasati 30 de minute.

Scoici_la_aburi_cu_aroma_de_busuioc

Intr-o tigaie adanca, adaugati ulei de măsline, încălziti, iar apoi adăugati ceapa rosie felii si gatiti, presarand putina sare pentru 1-2 minute, adăugati apoi usturoi felii și ardeiul iute uscat.

Scoici_la_aburi_cu_aroma_de_busuioc_02

Gatiti 1-2 minute, apoi adaugati vinul, porumbul, scoicile, apoi presarti cu sare si dati focul la mare, acoperiti si gatiti cateva minute pana se desfac scoicile.

Cele care nu se desfac se arunca.

Scoici_la_aburi_cu_aroma_de_busuioc_03

Opriti focul, lasati sa se odihneasca apoi serviti cu busuioc proaspat tocat.

Scoici_la_aburi_cu_aroma_de_busuioc_04

Scoici la aburi cu aroma de busuioc

Scoici_la_aburi_cu_aroma_de_busuioc_06

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

Busuioc

Pappardelle cu Scoici și Pesto

Pappardelle cu Scoici și Pesto din: pappardelle, scoici, pesto de busuioc, ulei de masline, usturoi, vin alb sec, sare, piper, frunze de busuioc. Când eleganța întâlnește simplitatea în bucătăria italiană, rezultatul este adesea o capodoperă culinară. Pappardelle cu scoici și pesto este exact asta: un fel de mâncare rafinat care îmbină textura mătăsoasă a pastelor […]

Scoici cu Sos Cremos de Usturoi și Unt de Arahide

Scoici cu Sos Cremos de Usturoi și Unt de Arahide din: scoici, unt, usturoi, unt de arahide, lapte de cocos, suc de lamaie, sos de soia, zahar brun, fulgi de chili, sare, piper, frunze de coriandru. Această rețetă de scoici cu sos de usturoi și unt de arahide combină savoarea mării cu texturi cremoase și […]

 

Scoici cu Sos de Unt și Citrice

Scoici cu Sos de Unt și Citrice din: scoici, unt nesarat, suc de portocalesuc de grapefruit, usturoi, coaja de portocala, coaja de grapefruit, patrunjel, sare, piper, paine crocanta. În lumea vastă a fructelor de mare, scoicile ocupă un loc de cinste, oferind o varietate de arome și texturi care pot transforma orice masă într-o experiență […]

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

2 comentarii

  1. Arata bien reteta cu scoici 🙂 chiar imi place

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.