Reteta zilei: Sarmalute chinezesti

Printeaza

Sarmalute chinezesti din: varza chinezeasca, ameste de carne de porc si creveti, supa de pui, sos de stridii, soia, ulei de susan, vin, piper alb, faina de porumb.

Sarmalute chinezesti

Sarmalute chinezesti

 

Ingrediente:

  • 4 frunze de varza chinezeasca
  • 200-300 g amestec carne tocata de porc si creveti

Ingrediente pentru sos:

  • 1 ceasca de supa de pui
  • 1 lingura de sos de stridii
  • 1 linguri de soia
  • ulei de susan
  • vin (optional)
  • piper alb
  • faina de porumb

 

Mod de preparare:

Intr-o oala medie puneti apa la fiert, iar cand clocoteste opariti frunzele de varza pentru 1-2 minute. Scoateti si bagati sub jet de apa rece 30 de secunde.

Sarmalute chinezesti

Uscati varza cu un prosop de hartie si umpleti cu amestecul de carne tocata de porc si creveti, apoi formati sarmalute. Fierbeti aproximativ 20 de minute in apa clocotita, apoi pastrati deoparte.

Sarmalute chinezesti

Puneti toate ingredientele pentru sos intr-un wok si fierbeti pana da in clocot. Turnati peste sarmalute si lasati sa se odihneasca 10-15 minute, apoi serviti.

Sarmalute chinezesti

Sarmalute chinezesti

Sarmalute chinezesti

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Mariana Constantin

    Arata bine si sarmalele astea

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.