Reteta zilei: Saramura de peste

Printeaza

Saramura de peste este o mancare delicioasa si usoara, pe care o puteti face din orice fel de peste. Puteti face saramura doar din peste, dar noi in aceasta reteta am adaugat si niste calamar. Trebuie sa incercati saramura de peste, are un gust deosebit.

Ingrediente:

Saramura de peste

Saramura de peste

  • 1 kg peste de orice fel + calamar
  • 1 pahar de vin alb
  • 30g pasta de tomate
  • 600 ml supa de peste
  • 4-5 catei de usturoi
  • 1 ceapa
  • sare
  • patrunjel
  • piper
  • ulei de masline extra virgin
  • felii de paine prajita sau mamaliga pentru a servi

 

Mod de preparare:

Capetele si cozile de peste se fierb si se face supa pentru saramura. Cand supa este gata se pun pasta de tomate, putin ulei de masline si sare.

Ceapa si usturoiul se curata, se spala si se toaca marunt. Se inabusa in 2-3 linguri de ulei, iar apoi se adauga calamarul curatat si tocat si se condimenteaza cu piper.

Saramura de peste

Se gateste cateva minute dupa care se toarna vinul. Se adauga pestele taiat in bucati mari, iar apoi se pune supa de peste. Se lasa la fiert saramura pana cand pestele este gata, iar apoi se pune patrujel tocat marunt.

Saramura de peste

Saramura de peste se serveste dupa aproximativ 10 minute de cand am adaugat patrunjelul pentru ca aromele sa se combine. Saramura de peste se serveste cu felii de paine prajita frecate cu usturoi si ardei iute sau cu mamaliga.

Saramura de peste

Saramura de peste

Saramura de peste

Pofta buna!

 

5 comentarii

  1. Arata foarte bine saramura de peste!

  2. ce pofta mi-ai facut de saramura de peste! 🙂

  3. Ca bine mai arata saramura de peste

  4. Ce buna e saramura asta

  5. Imi ploua in gura dupa saramura asta de peste

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.