Reteta zilei: Salata de spanac cu varza de bruxelles si parmezan
PrinteazaSalata de spanac cu varza de bruxelles si parmezan din: spanac, ulei de masline, varza de bruxelles, sare de mare, suc de lamaie, sirop de artar, piper, rodie, avocado, parmezan.
Ingrediente:
- 1 legatura spanac tocat
- 2 linguri plus 2 lingurite de ulei de măsline
- 3 cesti varza de Bruxelles tocata
- sare de mare
- 1 ceapa tocata
- sucul de la 1/2 lamaie
- 2 lingurite sirop de arțar
- piper proaspăt măcinat
- ¾ ceașcă de rodie
- ½ avocado, cuburi
- ¼ ceasca parmezan ras
Mod de preparare:
Intr-un bol mare adaugati spanacul.
Stropiti cu ulei de masline și se adaugă un vârf de cuțit de sare. Amestecati bine.
Se încălzește o lingură de ulei de măsline într-o cratiță mare sau tigaie la foc mediu-mare. Se adauga varza de Bruxelles și se gateste timp de 2-3 minute. Transferati intr-un bol si lasati sa se raceasca.
Într-un castron mic, combinati ceapa, suc de lamaie, sirop de artar si 2 lingurite de ulei de măsline. Se condimentează cu sare și piper proaspăt măcinat dupa gust si se lasa sa stea timp de 5 minute.
Adaugati varza de Bruxelles, rodie și avocado in bolul cu spanacul.
Se stropeste cu sos și amestecati. Se presara cu parmezan ras și se servește.
Salata de spanac cu varza de bruxelles si parmezan
Pofta buna!
Imi place salata de spanac
Arata bine, o s-o incerc si eu 🙂