Reteta zilei: Salata de sfecla cu ceapa rosie si avocado
PrinteazaSalata de sfecla cu ceapa rosie si avocado din: sfecla, ceapa rosie, otet, ulei de masline, zahar, sos iute, avocado, coriandru, menta, mazare, sare, piper.
Ingrediente:
- 4 sfecle, decojite și feliate
- ½ ceapa rosie, felii subtiri
- 1½ linguri de otet
- 2 linguri ulei de măsline
- ¼ lingurita de zahar
- 2 lingurite sos iute
- 1 avocado, decojit, felii subțiri
- ⅓ ceasca frunze de coriandru
- cateva frunze de menta
- 1 cană de mazăre
- sare
- piper negru proaspat macinat
Mod de preparare:
Într-un bol mare se combina ulei de măsline, oțet, sos iute, sare, piper și zahăr. Adaugati ceapa felii si amestecati pentru a se acoperi.
Aduceti o oală mare de apă la fiert. Adaugă sfecla și fierbeti pentru 3-5 minute. Se scurge și se clătește cu apă rece. Se usuca si se adauga peste ceapa.
Pentru a servi, garnisiti cu avocado, coriandru, menta, mazăre si ulei de masline, amestecati usor.
Salata de sfecla cu ceapa rosie si avocado
Pofta buna!
Foarte sanatoasa salata de sfecla 🙂