Reteta zilei: Salata de legume coapte cu paste si parmezan

Printeaza

Salata de legume coapte cu paste si parmezan din: sparanghel, ciuperci, ardei, ulei de masline, sare, piper, paste, ceapa verde, patrunjel, parmezan, dressing, condimente, piper.

Salata de legume coapte cu paste si parmezan

Salata de legume coapte cu paste si parmezan

 

Ingrediente salata:

  • 1 buchet sparanghel, taiat bucați
  • 200-300 gr ciuperci, taiate felii
  • 1 ardei roșu, taiat felii
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare și piper negru macinat dupa gust
  • 1 pachet paste
  • 1/2 ceasca felii groase de ceapa verde
  • 1/4 ceasca patrunjel tocat
  • 1/4 ceasca parmezan proaspat ras

Ingrediente Dressing:

  • 6 linguri dressing, dupa preferinta
  • 1 lingurita condiment, dupa preferinta
  • 1/2 lingurita piper negru macinat

 

Mod de preparare:

Incalziti cuptorul la 200C. Puneti legumele intr-un castron si amesteca cu 2 linguri ulei de masline. Se condimenteaza cu sare și piper proaspat macinat dupa gust.

Salata de legume coapte cu paste si parmezan

Intr-o tava, puneti hartie de copt si pulverizati ulei de masline. Asezati legumele in taca intr-un singur strat.

Dati la cuptor 15-20 de minute. Intre timp fierbeti apa intr-o oala si adaugati sare. Gatiti pastele conform indicatiilor de pe ambalaj.

Salata de legume coapte cu paste si parmezan

Scoateți legumele din cuptor și lasati sa se raceașca 4-5 minute. Intr-un bol mare amestecati ingredientele pentru dressing. Se adauga patrunjelul și ceapa verde.

Plasati legumele intr-o strecuratoare si scurgeti lichidul, apoi adaugati in bolul de salata. Lasati sa se marineze 2-3 minute.

Salata de legume coapte cu paste si parmezan

Adaugati apoi pastele. Amestecati pentru a se combina.presarati parmesan, amestecati din nou si serviti.

Salata de legume coapte cu paste si parmezan

Salata de legume coapte cu paste si parmezan

Salata de legume coapte cu paste si parmezan

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Foate buna salata de legume coapte!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.