Reteta zilei: Salata de andive cu orz si dovleac copt si dressing cu ceapa verde

Printeaza

O reteta savuroasa de Salata de andive cu orz si dovleac copt si dressing cu ceapa verde din: dovleac, orz, apa, ulei de masline, ceapa verde, otet balsamic, sirop de artar, sare, piper si andive.

Salata de andive cu orz si dovleac copt si dressing cu ceapa verde

 

Ingrediente:

  • 1/4 dovleac
  • 1/4 ceasca de orz uscat
  • 3/4 căni de apă plus, 1/2 ceasca
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 2 fire ceapa verde
  • 1 lingurita otet balsamic
  • 1/2 lingurită de sirop de artar
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1/8 lingurită piper negru proaspat macinat
  • 1 cana andive tocate

 

 

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 400 de grade. Se taie dovleacul in bucati potrivite si se pune intr-un vas de copt.

Se toarnă o cească 1/2 din apa din partea de jos a vasului de copt pentru a preveni arderea.

Coaceti dovleacul pentru 40 de minute.

Salata de andive cu orz si dovleac copt si dressing cu ceapa verde

 

Între timp, adauga orz si apă într-o oală la foc mediu, se fierbe timp de 20 minute.

În timp ce orzul este de gătit, se încălzeste uleiul de măsline într-o cratită la foc mic si se adăuga ceapa verde.

Gatiti ceapa verde timp de 5 sau 6 minute, apoi opriti focul.

Transferati intr-un bol mic si se adauga otet, sirop de artar, sare si piper.

Salata de andive cu orz si dovleac copt si dressing cu ceapa verde

Atunci când dovleacul este copt indepartati coaja si adaugati-l intr-un bol mare, incorporati andivele, orzul fiert, iar apoi dressing-ul de ceapa verde.

Serviti salata calda.

Salata de andive cu orz si dovleac copt si dressing cu ceapa verde

 

Salata de andive cu orz si dovleac copt si dressing cu ceapa verde

 

Pofta buna!

 

 

 

2 comentarii

  1. apetisanta reteta!

  2. Eu asa fac reteta de salata cu andive:

    Salata de andive:

    Ingrediente:

    Andive – 1 kg
    Patrunjel verde – 1 buc (legatura)
    Maioneza – 300 ml
    Lime (sau lamaie) – 1 buc
    Usturoi (catei) – 2 buc
    sare si piper – 1 lingurite

    Preparare salata de andive:

    Spalam bine andivele si patrunjelul, le stergem de apa si le taiem cotoarele.

    Taiem andivele pe jumatate pe lungime, iar apoi in bucatele de 1-2 cm grosime.

    Andivele astfel taiate impreuna cu patrunjelul tocat le punem intr-un bol mare.

    Adaugam maioneza si zeama stoarsa de la jumatete de lime.

    Punem si cei doi catei de usturoi zdrobiti plus sare si piper.

    Amestecam bine totul si salata este gata.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.