Reteta zilei: Rulouri de creveti

Printeaza

Rulouri de creveti din: creveti decorticati, fidea de orez, varza, morcovi, praz, castravete, busuioc, foi de aluat de orez, arahide, pasta de ardei iute.

Rulouri de creveti

Rulouri de creveti

 

Ingrediente:

  • 1/2 kg creveti decorticati, taiati bucati potrivite
  • 1 pachet fidea de orez
  • 1 varza, tocata felii subtiri
  • 5 morcovi, taiati fasii
  • 1 castravete, taiat fasii
  • 6 fire praz
  • 1 buchet de busuioc
  • 1 pachet de foi de aluat de orez
  • arahide si pasta de ardei iute

 

Mod de preparare:

Puneti fideaua intr-un vas termorezistent si se acopera cu un centimetru de apa calda. Se lasa aproximativ treizeci de minute, apoi se scurg.

Varza si morcovi se pot scufunda in 2 boluri separate de apa cu gheata 30 de minute, apoi se scurg.

Rulouri de creveti

Pe un platou se aseaza castravetii, prazul, busuiocul, crevetii, iar taiteii pe un platou. Intr-un castron mare trebuie sa aveti apa calduta in permanenta.

Scufundati cate o foaie de aluat in apa calduta, apoi puneti pe suprafata de lucru si umpleti cu fiecare ingredient.

Rulouri de creveti

Rulati si pastrati deoparte pe un platou mare. Procedati la fel pana la terminarea foilor si a aumpluturii. Serviti cu arahide si pasta de ardei iute.

Rulouri de creveti

Rulouri de creveti

Rulouri de creveti

Pofta buna!

1 comentariu

  1. N-am mancat niciodata rulouri din astea

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.