Reteta zilei: Rulada cu miere (retete de post)
PrinteazaO reteta delicioasa de rulada cu miere din: miere, ulei, bicarbonat, apa minerala, faina, sare, gem, zahar vanilat, nuci, esenta de rom si zahar pudra.
Ingrediente:
- 4 lingurite cu miere
- 4 linguri ulei
- un varf de cutit de bicarbonat
- 1 pahar mare de sifon (apa minerala)
- 400 g faina
- sare
- gem (orice fel, dar sa nu fie prea moale)
- 2 pliculete zahar vanilat
- 200 g nuci pisate
- esenta de rom
- 150 g zahar pudra
Mod de preparare:
Freci mierea cu uleiul, pus picatura cu picatura, sare si un varf de cuţit de bicarbonat dizolvat în rom. Adaugi apă minerală şi făină cât cuprinde pentru a obţine o cocă potrivit de moale. întinzi 4 foi.
Fiecare foaie întinsă o ungi cu gem, presari nucă măcinată amestecată cu zahăr vanilat, apoi rulezi. Coci cele 4 foi în tava unsă şi tapetată cu făină, la foc potrivit, timp de 40 de minute. Când s-au copt foile, presari zahăr pudră, laşi la răcit şi, când s-a răcit, tai rulada felioare cam de 2 cm lăţime.
Seamănă cu nişte melci. Este o ruladă gustoasă, dar şi săţioasă, datorită nucilor din compoziţie.
Rulada cu miere
Pofta buna!