Reteta zilei: Rulada cu miere (retete de post)

Printeaza

O reteta delicioasa de rulada cu miere din: miere, ulei, bicarbonat, apa minerala, faina, sare, gem, zahar vanilat, nuci, esenta de rom si zahar pudra.

Rulada cu miere

Ingrediente:

  • 4 lingurite cu miere
  • 4 linguri ulei
  • un varf de cutit de bicarbonat
  • 1 pahar mare de sifon (apa minerala)
  • 400 g faina
  • sare
  • gem (orice fel, dar sa nu fie prea moale)
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 200 g nuci pisate
  • esenta de rom
  • 150 g zahar pudra

 

Mod de preparare:

Freci mierea cu uleiul, pus picatura cu picatura, sare si un varf de cuţit de bicarbonat dizolvat în rom. Adaugi apă minerală şi făină cât cuprinde pentru a obţine o cocă potrivit de moale. întinzi 4 foi.

Rulada_cu_miere

Fiecare foaie întinsă o ungi cu gem, presari nucă măcinată ames­tecată cu zahăr vanilat, apoi rulezi. Coci cele 4 foi în tava unsă şi tapetată cu făină, la foc potrivit, timp de 40 de minute. Când s-au copt foile, presari zahăr pudră, laşi la răcit şi, când s-a răcit, tai rulada felioare cam de 2 cm lăţime.

Rulada_cu_miere_02

Seamănă cu nişte melci. Este o ruladă gustoa­să, dar şi săţioasă, datorită nucilor din compoziţie.

Rulada cu miere

Rulada cu miere

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.