Reteta zilei: Risotto cu legume si sos de rosii

Printeaza

Risotto cu legume si sos de rosii din: ceapa, orez arborio, vin alb, rosii, supa de pui, unt, frunze de busuioc, mozzarella, ulei de masline.

Risotto_cu_legume_si_sos_de_rosii _08

 

Ingrediente:

  • 1 ceapa, tocata
  • 1 cana orez arborio
  • 1 cana vin alb, sec
  • 1 cutie rosii, zdrobite
  • 2 cani supa de pui
  • 1 lingura unt
  • 10 frunze de busuioc
  • 1 bucata mozzarella, maruntita
  • Ulei de masline

 

Mod de preparare:

Se incalzesc aproximativ 2 lingurite ulei de masline intr-o tigaie la foc mediu.

Adaugati ceapa, sare si sotati aproximativ 2 minute. Adaugati orezul si gatiti aproximativ un minut.

Incorporati vinul alb si lasati orezul sa absoarba aproape tot linchidul.

 

Risotto_cu_legume_si_sos_de_rosii _02

Adaugati rosiile zdrobite, lasasi sa fiarba pana aproae clocoteste, apoi reduceti focul la mic.

Cand orezul a absorbit cea mai mare parte din lichid, se adauga aproximativ o treime din supa calda.

Fierbeti la foc mic, amestecand frecvent, adaugand restul de supa.

Risotto_cu_legume_si_sos_de_rosii _03

Dupa aproximativ 20 de minute, orezul ar trebui sa fie fiert.

Opriti focul, adaugati unt si se condimenteaza dupa gust.

Imprastiati mozzarella și busuioc peste partea de sus si se amesteca usor pentru a se combina.

Risotto_cu_legume_si_sos_de_rosii _05

Impartitți risotto între boluri calde. Se stropeste cu ulei de masline si se garniseste cu frunze de busuioc.

Serviti imediat.

Risotto_cu_legume_si_sos_de_rosii _06

Risotto cu legume si sos de rosii

Risotto_cu_legume_si_sos_de_rosii _07

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Risotto cu Fasole Roșie și Spanac

Risotto cu Fasole Roșie și Spanac din: orez, fasole rosie, spanac, supa, ceapa, usturoi, vin alb sec, parmezan, ulei de masline, sare, piper, nucsoara. Descoperă o reinterpretare culinară care îmbină tradiția italiană cu elemente nutritive esențiale. Risotto cu fasole roșie și spanac reprezintă o alegere ideală pentru cei ce caută o masă echilibrată, îmbogățită cu […]

Risotto cu Castane

Risotto cu Castane din: orez, castane, supa de legume, ceapa, usturoi, vin alb, unt, parmezan, sare, piper, ulei de masline, frunze de salvie. Acest fel de mâncare aduce împreună cremozitatea caracteristică a risotto-ului cu textura crocantă și gustul dulceag al castanelor fierte, creând o experiență culinară memorabilă. Perfect pentru zilele reci de toamnă sau iarnă, […]

 

 

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. Arata foarte bine, o sa-l incerc si eu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.