Reteta zilei: Risotto cu aroma de sofran

Printeaza

Risotto cu aroma de sofran din: orez pentru risotto, unt, ulei de masline, usturoi, rosii, vin alb, supa de pui, sofran, sare, piper, rozmarin, paprika, unt, parmezan.

Risotto_cu_aroma_de_sofran_05

si se amesteca bine.

Ingrediente: 

  • 160 g orez pentru risotto
  • 20 g unt
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 2 căței de usturoi, tocat
  • 2 roșii, decojite și tocate
  • 100 ml vin alb
  • 800 ml supa de pui
  • 1 praf de sofran
  • sare si piper
  • rozmarin
  • paprika
  • 30 g unt
  • 20 g parmezan ras

Mod de preparare:

Se încălzesc untul și uleiul de măsline într-o tigaie si prajiti usturoiul.
Adaugati orezul și gatiti cateva minute.

Risotto_cu_aroma_de_sofran
Adăugați vinul alb și amestecati, gatiti alte cateva minute si asezonati bine, apoi presarati sofranul.

Risotto_cu_aroma_de_sofran_02
Incorporati rosiile si gatiti cu orezul.
Adaugati supa putin cate putin si lasati sa fie absorbita.
Dupa aproximativ 20-30 de minute cand orezul este fiert, adaugati untul si parmezan ras.

Risotto_cu_aroma_de_sofran_03
Se amesteca bine.

Risotto_cu_aroma_de_sofran_04

Serviti fierbinte.

Risotto_cu_aroma_de_sofran_05

Risotto cu aroma de sofran

Risotto_cu_aroma_de_sofran_05

Pofta buna!

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.