Reteta zilei: Risotto cu aroma de sofran
PrinteazaRisotto cu aroma de sofran din: orez pentru risotto, unt, ulei de masline, usturoi, rosii, vin alb, supa de pui, sofran, sare, piper, rozmarin, paprika, unt, parmezan.
Ingrediente:
- 160 g orez pentru risotto
- 20 g unt
- 2 linguri de ulei de măsline
- 2 căței de usturoi, tocat
- 2 roșii, decojite și tocate
- 100 ml vin alb
- 800 ml supa de pui
- 1 praf de sofran
- sare si piper
- rozmarin
- paprika
- 30 g unt
- 20 g parmezan ras
Mod de preparare:
Se încălzesc untul și uleiul de măsline într-o tigaie si prajiti usturoiul.
Adaugati orezul și gatiti cateva minute.
Adăugați vinul alb și amestecati, gatiti alte cateva minute si asezonati bine, apoi presarati sofranul.
Incorporati rosiile si gatiti cu orezul.
Adaugati supa putin cate putin si lasati sa fie absorbita.
Dupa aproximativ 20-30 de minute cand orezul este fiert, adaugati untul si parmezan ras.
Se amesteca bine.
Serviti fierbinte.
Risotto cu aroma de sofran
Pofta buna!
A iesit bun?