Reteta zilei: Quinoa cu sparanghel si aroma de usturoi

Printeaza

Quinoa cu sparanghel si aroma de usturoi din: ulei, seminte de chimen, ceapa, usturoi, sparanghel, sare, turmeric, quinoa, apa, coriandru.

Quinoa (pronunțat “kin-wah”) este o plantă și un aliment sănătos cu origini în America de Sud, în special în regiunile Anzilor din Bolivia, Peru și Ecuador. Quinoa este apreciată pentru valoarea sa nutritivă ridicată și este considerată un aliment complet, deoarece conține o gamă largă de substanțe nutritive esențiale.

Quinoa face parte din familia Amaranthaceae și este clasificată botanic ca o plantă ierbacee. Semințele de quinoa sunt mici și rotunde, având dimensiunea aproximativă a boabelor de mei.

 

Poate te intereseaza si:

Quinoa cu sparanghel si aroma de usturoi

Ingrediente: 

  • 2 lingurite ulei
  • 1/2 lingurita semințe de chimen
  • 1/2 cana ceapa tocata
  • 4 catei de usturoi, tocat
  • 2 cesti sparanghel maruntit
  • sare, dupa gust
  • 1 vârf de cuțit turmeric
  • 1 cana quinoa
  • 1 1/2 cani apa
  • coriandru, pentru garnitura

 

 

Mod de preparare:

Incalziti ulei si se adauga semințe de chimen. Adaugati ceapa si usturoiul.

Quinoa cu sparanghel si aroma de usturoi

Gatiti cateva minute.

Quinoa cu sparanghel si aroma de usturoi

Se adaugă restul ingredientelor, cu excepția coriandrului.

Quinoa cu sparanghel si aroma de usturoi

Gatiti aproximativ 15-20 de minute.

Quinoa cu sparanghel si aroma de usturoi

Amestecati si garnisiti cu coriandru.

Quinoa cu sparanghel si aroma de usturoi

Serviti imediat.

Quinoa cu sparanghel si aroma de usturoi

Quinoa cu sparanghel si aroma de usturoi

Quinoa cu sparanghel si aroma de usturoi

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. E buna quinoa asta? N-am mancat niciodata

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.