Reteta zilei: Pulpe de pui in suc de limeta cu garnitura

Printeaza

Pulpe de pui in suc de limeta cu garnitura din: suc de limeta, coaja de limeta, coriandru, sare, pulpe de pui, fasole neagra, ardei iute, usturoi, chimen, ulei de masline, orez cu bob lung, apa.

Pulpe de pui in suc de limeta cu garnitura

Pulpe de pui in suc de limeta cu garnitura

 

Ingrediente pulpe de pui cu suc de limeta:

  • Sucul de la 5 limete
  • Coaja de la 1 limeta
  • 1/4 ceasca coriandru tocat
  • 1 lingurita de sare
  • 4 pulpe de pui

Ingrediente fasole neagra picante:

  • 800gr fasole neagra
  • 1 mediu ardei iute, fara seminte, tocat
  • 1 catel de usturoi, tocat
  • 1/2 lingurita chimen, macinat
  • 1 lingura ulei de masline

Ingrediente orez cu coriandru:

  • 1 cana de orez cu bob lung
  • 2 cani + 2 linguri de apa
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1/2 cana coriandru tocat
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 catel de usturoi, tocat

 

Mod de preparare:

Pentru prepararea pulpelor de pui, combinati sucul de limeta, coaja de limeta, coriandru si sare. Se clatesc pulpele de pui, se usuca si marinati in amestecul de condimente timp de 8 ore la frigider.

Puneti carnea de pui intr-o tava si se acoperă cu folie. Coaceti la 180C timp de 1 ora, apoi scoateti folia si mai coaceti timp de 15 minute. Lasati sa se odihneasca 10 minute inainte de servire.

Pulpe de pui in suc de limeta cu garnitura

Pentru a prepara fasolea picanta, puneti intr-o oala ardei iute, usturoi, chimen si ulei de masline, gatiti la foc mediu timp de 5 minute, adaugati fasolea si fierbeti aproximativ 5-10 minute.

Pulpe de pui in suc de limeta cu garnitura

Pentru prepararea orezului, intr-o cratita medie la foc mediu, combinati orez , 2 cani de apa si sare. Se aduce la fierbere, se amesteca, apoi se acopera si reduce focul la mic.

Pulpe de pui in suc de limeta cu garnitura

Fierbeti aproximativ 16-18 minute. Intre timp precesati la blender coriandru, suc de lamaie , ulei de masline, usturoi si 2 linguri de apa. Se amesteca cu orezul fiert. Serviti pulpele cu garnituri de fasole neagra picanta si orez cu coriandru.

Pulpe de pui in suc de limeta cu garnitura

Pulpe de pui in suc de limeta cu garnitura

Pulpe de pui in suc de limeta cu garnitura

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. O sa le fac, arata prea bine pulpele de pui

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.