Reteta zilei: Pulpe de pui in sos de iaurt

Printeaza

Pulpe de pui in sos de iaurt din: pulpe de pui, praf de chimen, praf de coriandru, garam masala, praf de turmeric, ceapa, usturoi, ghimbir, rosii, unt, cuisoare, frunze de curry, scortisoara, pasta de tomate, iaurt.

Pulpe de pui in sos de iaurt

Pulpe de pui in sos de iaurt

 

Ingrediente:

  • 1.5 kg de pulpe de pui fara piele
  • 2 lingurite de praf de chimen
  • 2 lingurite de praf de coriandru
  • 1,5 lingurita garam masala
  • 1/4 lingurita de praf de turmeric
  • 2 cepe, tocate marunt
  • 4 catei de usturoi, tocat
  • 1 bucata ghimbir ras
  • 2 rosii, tocate
  • 3 linguri de unt
  • 8 cuisoare
  • 2 crengute de frunze de curry
  • 1 bucata de scortisoara
  • pasta de tomate
  • 150 ml de iaurt

 

Mod de preparare:

Amestecati chimen, coriandru, garam masala si turmeric intr-un castron, apoi frecati pulpele de pui cu acest amestec de condimente. Intr-un blender procesati 1 ceapa cu usturoiul, ghimbirul si rosiile.

Pulpe de pui in sos de iaurt

Intr-o oala mare, gatiti cealalta ceapa in unt, adaugati cuisoarele, scortisoara si frunze de curry si amestecati constant cateva minute.

Pulpe de pui in sos de iaurt

Adaugati pasta de tomate si amestecul de ceapa si se amesteca timp de 5 minute. Adaugati carnea de pui, se incorporeaza iaurtul si se lasa la fiert.

Pulpe de pui in sos de iaurt

Reduceti focul la mic, acoperiti si fierbeti timp de 40 minute. Amestecati din cand in cand. serviti pulpele de pui in sos de iaurt calde.

Pulpe de pui in sos de iaurt

Pulpe de pui in sos de iaurt

Pulpe de pui in sos de iaurt

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Arata bine pulpele de pui in sos, trebuie sa le incerc si eu 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.