Reteta zilei: Pulpe de pui cu legume si sos la tigaie
PrinteazaPulpe de pui cu legume si sos la tigaie din: broccoli, dovlecel, mazare, ardei gras, morcovi, ceapa rosie, ghimbir, usturoi, pulpe de pui, ulei, amidon, nuca de cocos, otet, sirop de artar, coaja de portocala, suc de portocale, ulei de susan.
Ingrediente:
- 1 broccoli, rupt buchetele
- 1 dovlecel
- 2 cesti mazăre
- 1 ardei gras rosu
- 3 morcovi
- 1 ceapa rosie
- 1 lingura ghimbir tocat
- 1 catel de usturoi, tocat
- 1 kg pulpe de pui dezosate
- 3 linguri ulei
Ingrediente sos:
- 1 lingura amidon
- 3 linguri de nucă de cocos
- 3 lingura oțet de orez sau oțet de mere
- 3 linguri sirop de arțar
- 1 lingura coaja de portocala
- 1 cană suc de portocale proaspăt stors, de la 2 portocale
- 2-3 picături de ulei de susan
Mod de preparare:
Taiati dovleceii in bucati triunghilare.
Feliati ardeiul în felii subțiri.
Curatati si taiati morcovii felii subtiri.
Feliati ceapa. Taiati carnea de pui in bucati mici.
Pentru sos, se amestecă toate ingredientele pana se omogenizeaza. Pastrati deoparte.
Se incalzeste o tigaie mare la foc mare.
Se adaugă 1 lingura de ulei si apoi se adauga puiul. Gatiti timp de 4-5 minute. Scoateți carnea de pui din tigaie și pastrati deoparte.
Adaugati in tigaie restul de ulei si gatiti legumele aproximativ 6-8 minute.
Adaugati ghimbirul si usturoiul si se calesc un minut. Incorporati puiul, adaugati sos si se amesteca, gatiti 1-2 minute.
Serviti imediat.
Pulpe de pui cu legume si sos la tigaie
Pofta buna!
Arata foarte bine pulpele de pui cu legume si sos 🙂