Reteta zilei: Pulpe de pui cu ananas

Printeaza

O reteta absolut delicioasa de pulpe de pui cu anans din: pulpe de pui, ananas, orez, morcovi, pastarnac, ceapa, compot de ananas, miere, vin alb, pasta de rosii, unt, sare si piper.

Pulpe de pui cu ananas

Ingrediente:

  • 600 gr pulpe de pui
  • 100 gr orez
  • 100 gr morcovi
  • 100 gr păstârnac
  • 50 gr ceapă
  • 200 gr compot de ananas
  • 50 gr miere
  • 100 ml vin alb
  • 30 gr pastă de roşii
  • 50 gr unt
  • 20 gr sare
  • 2 gr piper

 

Mod de preparare:

Ceapa, morcovii şi pă- stârnacul se curăţă, se spa­lă, se taie în două sau în pa­tru, apoi se pun la fiert în apă cu puţină sare, se fierb circa 30 de minute, după care se strecoară supa.

Orezul se spală şi se fierbe circa 15 minute în apă cu puţină sare, se scur­ge compotul de ananas, se păstrează 4 felii întregi, iar restul se taie cubuleţe şi se pune peste orez.

Pulpe de pui cu ananas

Untul se înfierbântă într-o tigaie, se prăjesc uşor pulpele de pui, se face un sos din vin, miere, pasta de roşii, puţină supă, care se condimentează cu sare şi piper.

Pulpe de pui cu ananas

Sosul format se pune într-o tavă mai înaltă, se adaugă pulpele de pui, apoi se coc în cuptorul încins la 180°C circa 20 de minute, se adaugă orezul cu ananas şi se mai coc împreună cir­ca 10 minute.

In cazul în care lichidul din tavă scade la cuptor, preparatul devine mult mai gustos dacă va fi completat cu zeama din compot.

Pulpe de pui cu ananas

Pulpe de pui cu ananas

 Pulpe de pui cu ananas

Poftă bună!

Incoming search terms:

  • pulpe de pui cu ananas la cuptor

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.