Reteta zilei: Pulpa de porc la cuptor

Printeaza

Pulpa de porc la cuptor din: pulpa de porc, suc de portocale, otet, scortisoara, ghimbir, usturoi, cimbru, ceapa, praz, ardei, sos de soia, ulei de masline, piper, ienibahar, zahar brun.

Pulpa de porc la cuptor

Pulpa de porc la cuptor

 

Ingrediente:

  • 1 buc din pulpa porc
  • 1 cana suc de portocale
  • 1 cana otet
  • 1/2 lingurita de scortisoara
  • 1 bucatica ghimbir
  • 2 catei de usturoi
  • 3 linguri de cimbru proaspat
  • 1 ceapa
  • 3 fire praz
  • 1 ardei, fara seminte
  • 2 linguri sos de soia
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1/2 lingurita piper negru
  • 10 boabe de ienibahar
  • 1 lingura de zahar brun

 

Mod de preparare:

Puneti ceapa, cimbrul, usturoiul, ghimbirul si ardeiul intr-un blender si procesati 1 minut. Adaugati celelalte ingredient, cu exceptia carnii de porc. Se spala si se usuca carnea de porc, apoi se pune intr-un castron adanc.

Pulpa de porc la cuptor

Se toarna sosul peste ea. Se acopera cu folie de plastic si se da la rece pentru cateva ore. Puneți carnea de porc bine condimentată intr-o tava si se toarna marinata peste. Acoperiti si dati la cuptor la 180C pentru o ora. Intoarceti pe cealalta parte si mai gatiti 1 ora.

Pulpa de porc la cuptor

Scoateti capacul si mai gatiti alte 15 minute. Lasati sa se odihneasca, apoi taiati si serviti.

Pulpa de porc la cuptor

Pulpa de porc la cuptor

Pofta buna!

 

3 comentarii

  1. Buna pulpa de porc 🙂

  2. Asa fac si eu pulpa de porc

  3. A facut cineva? Sa-mi spuna si mie

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.