Reteta zilei: Pui la cuptor cu legume

Printeaza

Pui la cuptor cu legume din: pui, ulei de masline, sare, piper, lamai, usturoi, cimbru, rozmarin, salvie, ceapa, morcovi, telina, suc de lamaie, supa de pui, faina, apa calda.

Pui_la_cuptor_cu_legume_04

Ingrediente: 

  • 1 pui
  • ulei de masline
  • sare si piper
  • 1-2 lamai, taiate in jumatati
  • 1 capatana usturoi
  • cateva crengute de cimbru, rozmarin, salvie
  • 1 ceapa, tocata
  • 2 morcovi, cubulete
  • 2 fire telina, cuburi
  • 3 linguri de suc de lamaie proaspat stors
  • supa de pui 1 cana
  • făină 1 1/2 cani
  • 3/4 cană cu apă caldă

 

 

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 200C.

Se presară puiul cu sare si piper, lămâie, usturoi și ierburi. Stropiti cu ulei de masline.

Pui_la_cuptor_cu_legume
Se încălzește tigaia foarte fierbinte și rumeniti puiul pe toate partile.

Pui_la_cuptor_cu_legume_02
Pune legumele cuburi într-o cratita mare, apoai asezati deasupra puiul si adaugati legume de jur imprejurul acestuia.

Stropiti cu suc de lămâie și se toarnă supa de pui.

Se amesteca faina si apa intr-un castron până când se formează un aluat lipicios.

Se pune aluatul pe marginea vasului. Apăsați capacul în aluat pentru a sigila oala.

Se da vasul în cuptorul fierbinte și se coace timp de 55-60 minute.

Pui_la_cuptor_cu_legume_03
Scoateti apoi puiul din cratita și lăsați-l să se odihnească timp de câteva minute.

Taiati si serviti.

Pui_la_cuptor_cu_legume_04

Pui la cuptor cu legume

Pui_la_cuptor_cu_legume_04

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

retete

Paste cu Pui Alfredo

Paste cu Pui Alfredo din: piept de pui, paste fettuccine, ulei de masline, usturoi, smantana, branza parmezan, sare, piper, patrunjel, fulgi de ardei iute.   Ingrediente: 2 bucati piept de pui fără oase și fără piele 2 căni de paste fettuccine 2 linguri de ulei de măsline 3 căței de usturoi, tocați mărunt 1 cană […]

 

retete

Rețeta Piept de pui umplut

Rețeta Piept de Pui Umplut din: piept de pui, sunca, branza mozzarella, spanac, ciuperci, ceapa, usturoi, ulei de masline, sare, piper, ou.   Ingrediente: 2 bucati piept de pui, deschise și bătute subțire 100g șuncă presată 100g brânză mozzarella 1/4 ceașcă spanac tocat 1/4 ceașcă ciuperci tăiate mărunt 1/2 ceapă tocată fin 2 căței de […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

1 comentariu

  1. Foarte bun puiul la cuptor 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.