Reteta zilei: Pui in crusta cu sos de rosii
PrinteazaPui in crusta de pesmet cu sos de rosii din: sos marinara, faina, sare, piper, pesmet, piept de pui, oua, ulei de masline, mozzarella, parmezan, frunze de busuioc.
Ingrediente:
- 3 cesti sos marinara
- 1/2 cana faina
- sare si piper negru proaspat macinat
- 1 cana pesmet
- 4 bucati piept de pui dezosat, fara piele
- 2 oua
- 1 lingură de apa
- 3 linguri ulei de masline
- 1 bucata mozzarella rasa
- parmezan ras
- 1/4 buchet frunze proaspete de busuioc, rupte
Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 200C. Se pune faina pe o farfurie si se condimenteaza cu sare si piper, se amestecă pentru a se combina.
Puneti pesmet pe o farfurie si se condimenteaza cu sare si piper, se amesteca pentru a se combina. Intr-o tigaie amestecati impreuna oua si apa.
Puneti carnea de pui pe o suprafata de lucru, acoperiti cu folie alimentara si bateti bine. Incalziti ulei de masline la foc mediu intr-o tigaie. Treceti carnea prin faian, ou si pesmet si prajiti cate 4 minute pe fiecare parte.
Turnati sosul de rosii peste pui si presarati mozzarella, parmezan si busuioc. Coaceti timp de 15 minute. Se serveste fierbinte cu spaghete.
Pui in crusta cu sos de rosii
Pofta buna!
Ce bine arata puiul