Reteta zilei: Pui cu struguri si masline

Printeaza

Pui cu struguri si masline din: pui, sare, piper, ulei de masline, struguri, masline, ceapa, vin alb, supa de pui, rozmarin.

 

Poate te intereseaza si Pui cu sos din smantana si usturoi

 

Ingrediente:

  • 3 kg pui
  • sare
  • piper
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 cană struguri fără sâmburi
  • 1 cană masline
  • 2 cepe, felii subțiri
  • 1/2 cana vin alb sec
  • 1/2 cana supa de pui
  • 1 lingura rozmarin proaspăt, tocat

 

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 200C. Se condimenteaza carnea de pui cu sare și piper proaspăt măcinat.

Se incinge uleiul intr-o tigaie la foc mediu-mare.

Prajiti carnea de pui pe ambele parti pana se rumeneste.

Pui_cu_struguri_si_masline
Se adauga struguri, măsline, ceapă dati la cuptor aproximativ 20 de minute.

Pui_cu_struguri_si_masline_02

Se transferă pui, struguri, măsline și pe un platou, apoi se adauga in tigaie vinul și supa de pui.

Pui_cu_struguri_si_masline_04

Aduceti lichidul la fiert si gatiti 2-3 minute.

Se toarna apoi peste pui si se decoreaza cu rozmarin.

Serviti imediat.

Pui_cu_struguri_si_masline_06

Pui cu struguri si masline

Pui_cu_struguri_si_masline_08

 

Pofta buna!

 

 

Pui la Tigaie cu Lemongrass și Sos de Pește

Pui la Tigaie cu Lemongrass și Sos de Pește din: piept de pui, lemongrass, usturoi, ghimbir, sos de peste, ulei, zahar brun, sare, piper, suc de lamaie, coriandru. Descoperă cum să prepari un pui la tigaie cu lemongrass și sos de pește folosind această rețetă simplă, dar plină de arome. O cină rapidă și sănătoasă, […]

Pui cu Tarhon și Smântână

Pui cu Tarhon și Smântână din: piept de pui, ulei, sare, piper, ceapa, usturoi, smantana, tarhon, supa, suc de lamaie. Este o rețetă emblematică a bucătăriei franceze, care aduce împreună suculența pieptului de pui cu finețea unui sos cremos de smântână, parfumat cu tarhon proaspăt. Această combinație clasică impresionează prin eleganța sa simplă și gustul […]

Bruschete

Bruschete cu Pesto și Pui

Bruschete cu Pesto și Pui din: paine, piept de pui, pesto, rosii, usturoi, ulei, sare, piper, busuioc. Adevărate bijuterii culinare ale bucătăriei italiene, bruschetele cu pesto și pui combină savoarea unică a ingredientelor tradiționale cu simplitatea preparării. Această rețetă îți va transforma orice masă într-o experiență gastronomică memorabilă, aducând aroma soarelui mediteranean direct pe masa […]

 

 

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. O sa fac si eu pui cu struguri si masline, arata prea bine

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.