Reteta zilei: Pui cu sos buzoian

Printeaza

O reteta foarte gustoasa de pui cu sos buzoin din: ciocanele de pui, rosii, grefe, unt, vin alb, usturoi, sare si piper alb.

 Pui cu sos buzoian

Ingrediente:

  • 600 gr ciocănele de pui
  • 200 gr roşii
  • 200 gr grefe
  • 50 gr unt
  • 100 ml vin alb
  • 4 căţei de usturoi
  • 20 gr sare
  • 2 gr piper alb

 

 

Mod de preparare:

Ciocănelele de pui se prăjesc împreună cu untul până capătă culoare aurie.

Pui_cu_sos_buzoian_02

Când carnea este pră­jită pe toate părţile, se pune usturoiul nepisat, se reduce focul la minim, se adaugă apă, se condimentează cu sare şi piper şi se acoperă vasul.

Pui_cu_sos_buzoian_03

După ce apa a scăzut, se adaugă roşiile feliate şi vinul, se mai fierb împreu­nă circa io minute, apoi car­nea se scoate separat.

Pui_cu_sos_buzoian_04

Peste roşiile din tigaie se pune miezul de grefă tă­iat cubuleţe, se căleşte şi acesta, apoi tot sosul din tigaie se trece printr-o strecurătoare, se pasează şi se serveşte turnat peste bucăţile de carne.

Pui_cu_sos_buzoian_05

Pui cu sos buzoian

Pui_cu_sos_buzoian

Poftă bună!

1 comentariu

  1. Mi-ai facut pofta 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.