Reteta zilei: Pui cu caju si orez brun

Printeaza

Pui cu caju si orez brun din: orez brun, ceapa, usturoi, ghimbir, pasta de tomate, garam masala, suc de lamaie, iaurt, scortisoara, praf de chilli, caju, ulei de masline, piept de pui, ardei gras, mazare, ceapa, frunze de coriandru, sare, piper.

Pui cu caju si orez brun

Pui cu caju si orez brun

 

Ingrediente:

  • 1 cana orez brun
  • 1 ceapa
  • 4 catei de usturoi
  • 1 bucata radacina ghimbir proaspat
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 1 1/2 linguri garam masala
  • 2 linguri suc proaspat de lamaie
  • 1/4 ceasca iaurt
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 1 lingurita praf de chili
  • 1/2 cana caju+ extra pentru garnitura
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 bucata piept de pui, taiat cuburi
  • 1 ardei gras rosu, cuburi
  • 1 cana de mazare congelata
  • 2 fire ceapa, feliata
  • Frunze de coriandru, pentru ornat
  • Sare și piper proaspat macinat

 

Mod de preparare:

Fierbeti orezul cu 2 cani de apa aproximativ 30 de minute. Intr-un robot de bucatarie se adauga ceapa si procesati aproximativ 45 de secunde.

Pui cu caju si orez brun

Adaugati usturoiul, ghimbir, pasta de tonate, sucul de lamaie, condimentele, caju si un varf de cutit de sare si piper. Procesati inca 45 de secunde. Incalziti ulei de masline intr-o tigaie mare, adaugati sosul cu caju si gatiti aproximativ 1 minut.

Pui cu caju si orez brun

Adaugati carnea de pui, ardeiul roșu și jumatate din ceapa verde feliata. Acoperiti si gatiti la foc mic aproximativ 10 minute. Adaugati mazarea si fierbeti inca un minut sau doua. Serviti cu orez fiert si garnisiti cu coriandru, ceapa verde și caju.

Pui cu caju si orez brun

Pui cu caju si orez brun

Pui cu caju si orez brun

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.