Reteta zilei: Prajituri cu rubarba

Printeaza

Prajituri cu rubarba din: zahar, amidon de porumb, rubarba, faina, faina de hrisca, praf de copt, sare, unt, zahar, esenta de vanilie, ou, lapte.

Prajituri cu rubarba

Prajituri cu rubarba

 

Ingrediente:

  • 150 gr zahar
  • 1/2 lingura amidon de porumb
  • 4 cani de rubarba, taiata bucați

Ingrediente blat:

  • 40 gr faina
  • 40 gr de faina de hrisca
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1/8 lingurița de sare
  • 75 gr unt, la temperatura camerei
  • 75 gr de zahar
  • 1/2 lingurita de esenta de vanilie
  • 1 ou
  • 40 ml lapte

 

 

Mod de preparare:

Intr-o oala se amesteca impreuna zaharul și amidonul de porumb, cu o lingura de lemn. Adaugati rubarba si amestecati usor, dar constant.

Fierbeti 5-10 minute. Imparțiți amestecul in 6 forme termorezistente.

Prajituri cu rubarba

Se incalzeste cuptorul la 180C. Amestecati faina, praful de copt si sarea intr-un castron și amestecati bine.

Intr-un castron bateti untul și zaharul timp de 3 minute pana devin cremoase. Adaugati oul si vanilia si bateti bine pana cand aluatul este neted.

Prajituri cu rubarba

Adauga ingredientele uscate alternativ cu laptele, bateti aluatul doar pana se omogenizeaza. Adaugati in formele. Coaceti petru aproximativ 30 de minute. Serviti prajiturile calde sau reci.

Prajituri cu rubarba

Prajituri cu rubarba

Prajituri cu rubarba

Pofta buna!

2 comentarii

  1. NU prea ma omor dupa rubarba

  2. Anastasia Alexandra Ciuca

    Lasa ca-mi place mie rubarba, si prajiturile arata bine, vreau sa gust si eu 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.