Reteta zilei: Prajituri cu lamaie si afine

Printeaza

Prajituri cu lamaie si afine din: faina, zahar, coaja de lamaie,praf de copt, bicarbonat de sodiu, sare, unt, afine, suc de lamaie, smantana, ou.

Prajituri_cu_lamaie_si_afine_09

Prajituri cu lamaie si afine

Ingrediente:

  • 2 cani faina
  • 1/4 cana de zahar
  • 1 lingura de coaja de lamaie
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1/2 lingurita de sare
  • 6 linguri unt, bucati mici
  • 1 cana afine proaspete, spalate si scurse
  • 2 linguri de suc proaspat de lamaie
  • 1/2 ceasca smantana
  • 1 ou

Ingrediente glazura:

  • 1/2 ceasca zahar
  • 1 lingura de suc proaspat de lamaie
  • 1 lingurita coaja de lamaie

 

Mod de preparare:

Preincalziti cuptorul la 200C. Intr-un bol mare se combina faina, zahar, coaja de lamaie, praf de copt, sare si bicarbonat de sodiu. Se adauga unt si se amesteca pana cand amestecul seamana cu niste firimituri. Adaugati afine și se amesteca usor.

Prajituri_cu_lamaie_si_afine_03

Intr-un mic bol amestecati impreuna smantana, suc de lamaie si un ou. Se toarna amestecul de ou si smantana in amestecul uscat si se amesteca usor pana cand se formeaza un aluat moale.

Prajituri_cu_lamaie_si_afine_06

Framantati aluatul pe o suprafata presarata cu faina. Formati aluatul intr-un dreptunghi de aproximativ 15 cm lungime si 1 1/4 cm inaltime. Se taie dreptunghiul in jumatate si apoi la jumatate din nou. Asezati pe o foaie de copt.

Prajituri_cu_lamaie_si_afine_08

Coaceti timp de 15-20 de minute pana se rumenesc. Lasati sa se raceasca si serviti cu glazura pe care ati preparat-o amestecand impreuna ingredientele.

Prajituri_cu_lamaie_si_afine_11

Prajituri cu lamaie si afine

 

Prajituri_cu_lamaie_si_afine_12

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.