Reteta zilei: Prajiturele umplute cu unt de arahide

Printeaza

Prajiturele umplute cu unt de arahide din: unt de arahide, zahar pudra, dovleac, scortisoara, ciocolata.

Prajiturele umplute cu unt de arahide

Prajiturele umplute cu unt de arahide

 

Ingrediente:

  • 1/2 cana unt de arahide
  • 6 linguri zahar pudra
  • 1/2 lingurita de dovleac amestecat cu scortisoara
  • 1 ciocolata neagra sau ciocolata cu lapte, maruntita

 

 

Mod de preparare:

Combinati untul de arahide , zahar pudra si dovleac intr-un blender. Procesati pana obtineti un amestec uscat si sfaramicios .

Transferati intr-un castron si dati la rece. Topiti 1/3 din ciocolata la bain-marie. Intre timp aranjati intr-o tava forme de hartie de briose.

Prajiturele umplute cu unt de arahide

Umpleți fiecare forma de briosa cu cate o lingura de ciocolata topita. Dati cateva minute la rece sa se intareasca. Intre timp scoateti untul de arahide de la frigider si cu o lingura formati cate o portie care sa poata fi pusa in formele de briose. Adaugati apoi in cupe.

Prajiturele umplute cu unt de arahide

Topiti o parte din ciocolata ramasa la bain-marie.

Luati de pe foc si incorporate restul de ciocolata si amestecati bine pana se combina si se topeste.

Turnati in fiecare cupa si raspanditi uniform. Dati apoi tava la rece cateva ore pana se intaresc prajiturelele.

Serviti prajiturelele reci.

Prajiturele umplute cu unt de arahide

Prajiturele umplute cu unt de arahide

Prajiturele umplute cu unt de arahide

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. Ce bine arata prajiturelele astea

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.