Reteta zilei: Prajiturele aromate cu ghimbir

Printeaza

Prajiturele aromate cu ghimbir din: faina, bicarbonat de sodiu, sare, ghimbir, scortisoara, ienibahar, zahar, zahar brun, unt, oua.

Prajiturele aromate cu ghimbir

 

Ingrediente:

  • 3 3/4 cesti faina
  • 1 1/2 lingurite de bicarbonat de sodiu
  • 1/4 lingurita de sare
  • 3 lingurite de ghimbir, ras
  • 3/4 lingurita scortisoara macinata
  • 1/4 lingurita ienibahar
  • 1 cana de zahar
  • 1 cana de zahar brun
  • 3/4 ceasca unt
  • 2 oua

 

Mod de preparare:

Incalziti cuptorul la 180C. Intr-un bol mediu amestecati impreuna faina, bicarbonat, sare, ghimbir, scortisoara si ienibahar.

Prajiturele aromate cu ghimbir

Cu ajutorul unui mixer, combinati zaharul, zaharul brun si unt pana la omogenizare.

Adaugati oualele, unul cate unul, bateti bine.

Prajiturele aromate cu ghimbir

Se incorporeaza faina. Formati prajiturele rotunde, aranjati intr-o tava pe hartie de copt, apoi dati la cuptor.

Coaceti timp de 10-11 minute. Scoateti din cuptor, lasati sa se raceasca, apoi serviti.

Prajiturele aromate cu ghimbir

Prajiturele aromate cu ghimbir

Prajiturele aromate cu ghimbir

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Prajiturele cu biscuiti si nuca

Prajiturele cu biscuiti si nuca

Prajiturele cu biscuiti si nuca din: biscuiti, nuca, lapte, cacao, zahar, margarina, rom, visine. Ingrediente: 250 g biscuiţi simpli 150 g miez de nucă 150 ml lapte 3 linguri cacao 6 linguri zahăr 1/2 pachet margarină 1 fiolă esenţă de rom coaja de la o lămâie vişine din vişinată   Mod de preparare: Se dau […]

Prajiturele cu rubarba

Prajiturele cu rubarba

Prajiturele cu rubarba din: rubarba, zahar, oua, faina. Ingrediente: un kg rubarbă 100 ml apă 200 g zahăr pudră 100 g zahăr cristale 6 ouă o lingură făină   Mod de preparare: Se pune zahărul pudră la fiert cu apa timp de un minut. Se curăţă tija de rubarbă de stratul exterior, se taie cuburi […]

Prajiturele cu marmelada

Prajiturele cu marmelada

Prajiturele cu marmelada din: nuca, zahar, marmelada, unt. Ingrediente: 200 g nucă măcinată 125 g zahăr pudră 2-3 linguri cu marmeladă de caise zahăr vanilinat 1 lingură cu unt   Mod de preparare: Amestecăm în castron nuca măcinată cu zahărul, legăm amestecul cu marmeladă de caise şi frământăm pasta obţinută. Parfumăm cu zahăr vanilinat, mai […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.