Reteta zilei: Prajitura Inimioara

Printeaza

O reteta de prajitura inimioara din: oua, zahar, faina, cacao, frisca, compot de caise si o rodie.

Prajitura Inimioara

Ingrediente:

pentru blat:

  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri cacao

pentru umplutura:

  • 500 ml frisca lichida
  • 1 borcan compot caise
  • 1 rodie

 

Mod de preparare:

Albusurile se separa de galbenusuri si se bat spuma. Se adauga treptat zaharul si apoi galbenusurile unul cate unul. Se incorporeaza faina si lingurile de cacao. Compozitia se pune intr-o tava in forma de inimioara care a fost inainte unsa cu unt si tapetata cu faina sau hartie de copt.

Prajitura_Inimioara_06

Se coace  in cuptorul preincalzit timp de aproximativ 15 minute. Dupa ce blatul s-a copt se asteapta sa se raceasca, dupa care este taiat pe jumatate. Se insiropeaza prima felie de blat cu sirop din compot, se pun caisele si jumatate din frisca lichida care inainte a fost mixata.

Prajitura_Inimioara_10

Se pune si celalta felie de blat si se orneaza cu restul de  frisca in care s-a adaugat sucul de la o rodie pentru a capata culoarea roz.

Prajitura_Inimioara_19

Prajitura Inimioara

 

Prajitura Inimioara

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • prajitura inimioara

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.