Reteta zilei: Prajitura cu afine si nuci

Printeaza

Prajitura cu afine si nuci din: unt, zahar brun, afine, nuci, faina, praf de copt, bicarbonat, sare, zahar, oua, esenta de vanilie, coaja de lamaie, lapte batut, frisca.

 

Poate te intereseaza si Prajitura cu mere si rubarba

 

Prajitura_cu_afine_si_nuci_18

Ingrediente topping:

  • 1/4 cana unt nesărat
  • 3/4 cană zahar brun
  • 1 3/4 cani afine
  • 3/4 cana de nuci tocate

Ingrediente prajitura:

  • 1 1/2 cani făină
  • 1 1/2 lingurite praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 ceașcă unt nesărat
  • 3/4 cană de zahăr
  • 2 oua
  • 1/2 lingurita esenta de vanilie
  • 1/2 linguriță coaja de lamaie
  • 3/4 ceasca lapte batut
  • frisca, pentru servire

 

 

Mod de preparare:

Pentru pregatirea topping-ului, se topește untul într-o tigaie, la foc moderat; agitați pentru a acoperi partea de jos și se adauga zahăr brun.

Fierbeti la foc mic, amestecand, pana cand zahărul se dizolvă, 1-2 minute, apoi se presara afine si nuci uniform peste amestecul de unt și se opreste focul.

Prajitura_cu_afine_si_nuci_02

Pregatiti aluatul, incalziti cuptorul la 170C, amestecati împreună făină, praf de copt, bicarbonat de sodiu și sare.

Prajitura_cu_afine_si_nuci_04

Bateti împreună untul și zahărul într-un castron mare, cu un mixer electric la viteză mare, 4-6 minute.

Se adaugă ouăle, unul cate unul, adaugati vanilie și coaja de lamaie.

Prajitura_cu_afine_si_nuci_05

Reduceți viteza la mic și se adaugă amestecul de făină alternativ cu laptele bătut. Omogenizati.

Se încălzește toppingul, se aseaza apoi aluatul si se uniformizeaza.

Transferati la cuptor, coaceti 25-30 de minute.

Prajitura_cu_afine_si_nuci_12

Lasati sa se raceasca 15 minute. Desfaceti marginile de pe tigaie si răsturnați prajitura pe un platou mare.

Prajitura_cu_afine_si_nuci_14

Se răcește complet apoi se serveste cu frisca.

Prajitura_cu_afine_si_nuci_16

Prajitura cu afine si nuci

Prajitura_cu_afine_si_nuci_17

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

2 comentarii

  1. Gabriela Constantin

    Vreau si eu din prajitura asta!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.