Reteta zilei: Prăjitură crocantă cu piersici

Printeaza

O reteta de prajitura corcanta cu piersici din: unt, faina, sare, praf de copt, zeama de lamaie, ou, galbenus, fulgi de ovaz, piersici, miez de nuca, zahar si zahar vanilat.

Ingrediente:

  • 250 g unt
  • 400 g faina
  • 1/2 lingurita cu sare
  • 1 plic cu praf de copt (cu sofran)
  • 1 lingura cu zeama de lamaie
  • 1 ou+1 galbenus
  • 3 linguri cu fulgi de ovaz

pentru umplutura:

  • 4-6 piersici sau nectarine
  • 2 pumni cu miez de nuca pisat un pic
  • 1 lingura cu zahar
  • 1 plic cu zahar vanilat

 

Mod de preparare:

Cerne făina împreună cu praful de copt şi sarea, adaugă untul rece tăiat în cuburi şi zeama de lămâie, apoi frământă repede cu mâna. la o treime din aluat şi dă-o deoparte.

In aluatul rămas, adaugă un ou, amestecă, înfăşoară în folie şi dă la rece minimum o jumătate de oră. în aluatul pus deoparte, adaugă un gălbenuş şi fulgii de ovăz. Frământă şi dă la rece.

Tapetează o tavă cu hârtie de copt, întinde aluatul mare cu mâna, apoi aşază piersicile (felii sau cubuleţe). Presară nuca şi zahărul (tos şi vanilat, amestecate).

 

Răzuieşte aluatul cu fulgi, având grijă să-l întinzi uniform, şi dă la cuptorul încins 40 de minute, mai întâi la foc tare, apoi la foc potrivit. Lasă să se ră­cească în tavă, scoate prăjitu­ra ţinând de hârtie şi taie.

Prăjitură crocantă cu piersici

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. Vreau si eu din prajitura asta 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.