Reteta zilei: Prajitura crocanta cu piersici si afine

Printeaza

Prajitura crocanta cu piersici si afine din: faina, zahar brun, sare, scortisoara, nuci pecan, unt, piersici, afine, tapioca, suc de lamaie si inghetata de vanilie.

Prajitura_crocanta_cu_piersici_si_afine_06

Prajitura crocanta cu piersici si afine

Ingrediente blat:

  • 3/4 ceasca făină
  • 1/3 ceasca de zahar brun
  • 1 lingura de zahar
  • 1 vârf de cuțit de sare
  • 1 vârf de cuțit de scorțișoară
  • 1/2 cana nuci pecan prăjite tocate
  • 6 linguri de unt nesărat taiat bucatele

Ingrediente pentru umplutura:

  • 4 piersici coapte, fără sâmburi și tăiate în bucăți
  • 150-200 g afine
  • 1/4 ceasca de zahar brun
  • 3 linguri de tapioca
  • suc de lamaie proaspat
  • Inghetata de vanilie pentru servire

 

Mod de preparare:

Incalziti cuptorul la 280C. Într-un procesor de alimente, combinati făină, zahăr brun, zahăr, sare, și scorțișoară. Adauga nuci și unt nesărat la procesor. Bateti pana obtineti un aluat sfaramicios.

Prajitura_crocanta_cu_piersici_si_afine

Pentru a face umplutura, combina toate ingredientele intr-un castron mare și se amestecă ușor. Lasati sa se odihneasca timp de 15 minute.

Prajitura_crocanta_cu_piersici_si_afine_03

Se toarnă aluatul în vasul de copt și se răspândeste într-un strat uniform. Se presara uniform peste aluat umplutura de fructe. Lasati la copt timp de 50-60 de minute.

Prajitura_crocanta_cu_piersici_si_afine_05

Scoateți din cuptor și lasati să se răcească timp de cel puțin 15 minute înainte de servire. Serviti cald cu inghetata de vanilie.

Prajitura_crocanta_cu_piersici_si_afine_07

Prajitura crocanta cu piersici si afine

Prajitura_crocanta_cu_piersici_si_afine_08

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Buna prajitura asta, desi …

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.