Reteta zilei: Porc cu sos de praz

Printeaza

O reteta simpla si gustoasa de porc cu sos de praz din: file de porc, praz, unt, faina, ulei, sare, piper alb si coriandru.

Porc cu sos de praz

Ingrediente:

  • 600 gr file de porc
  • 400 gr praz
  • 50 gr unt
  • 70 gr faină
  • 20 ml ulei
  • 20 gr sare
  • 2 gr piper alb
  • 4 gr coriandru

 

Mod de preparare:

Coriandrul se pisează. Carnea se spală, se şterge, se taie în bucăţi groase de circa 1 cm, apoi se presară cu coriandrul pisat şi sare, după care se ţine la rece.

Porc_cu_sos_de_praz_02

Prazul se feliază în bu­căţi de circa 1 cm şi se pune la călit într-o tigaie cu unt, iar când acesta s-a înmu­iat, se scoate separat.

Porc_cu_sos_de_praz_03

In grăsimea rămasă în tigaie se pune taina, se ames­tecă foarte bine, se căleşte 3-4 minute şi se stinge cu puţină apă. Se pune din nou prazul şi se condimentează după gust, cu sare şi piper.

Porc_cu_sos_de_praz_04

Carnea se unge cu pu­ţin ulei, se pune pe un grătar încins, se frige pe ambele părţi şi se serveşte imediat cu sosul de praz alături.

Porc_cu_sos_de_praz_05

Pentru un sos mai fin şi cu un gust mai pronunţat, praful, după ce a fost călit, se mixează cu un blender, iar peste făina călită se adaugă piureul de praz.

Porc cu sos de praz

Porc_cu_sos_de_praz

Poftă bună!

2 comentarii

  1. O sa fac si eu sosul de praz, sa vad cum iese

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.