Reteta zilei: Platou vegetarian

Printeaza

O reteta de platou vegetarian din: dovleac, vanata, ardei gras rosu, ciuperci, ulei de masline, sare, piper, usturoi si cimbru sau oregano.

Platou vegetarian

Ingrediente:

  • 1 dovleac
  • 1 vânătă mare
  • 1 ardei gras roşu sau 1 ardei capia
  • 7-8 ciuperci mari
  • 1 kg roşii
  • 1 lingură ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • 1 -2 căţei de usturoi
  • cimbru sau oregano, după preferinţă

 

 

Mod de preparare:

Dovlecelul, vânata şi ardeiul le speli, le cureţi de cotoare şi le tai rondele. Aşezi pe grătar legu­mele şi le întorci pe ambele părţi.

Platou_vegetarian

Apoi le aşezi pe şerveţele absor­bante. Ciupercile curăţate le pui şi pe ele pe grătar, aşa întregi. Din roşii date pe râzătoare, ulei de măsline şi usturoi, prepari un sos care se fierbe pe foc până scade bine. Condimentezi sosul.

Platou_vegetarian_02

Pe un platou, aşezi rondelele de legume şi ciupercile întregi saiu tăiate pe jumătate. Le stropeşti cu sos şi presau-i cimbru şi oregano. Le consurni calde sau reci. Poţi servi platoul vegetarian ca atare sau ca si garnitură la o friptură făcu­tă pe grătar.

Platou vegetarian

Platou vegetarian

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.