Reteta zilei: Placintele cu carne de vita

Printeaza

Placintele cu carne de vita din: apa, ulei, sare, faina, ceapa, carne tocata de vita, oregano, menta, boia de ardei, chimen, orez, oua, patrunjel, seminte de susan, piper si galbenusuri de ou.

Placintele cu carne de vita

Placintele cu carne de vita

  • 3 cani de apa
  • 1 ceasca plus 1 lingura de ulei
  • 1 1/2 linguriță de sare
  • 6 cani faina
  • 1 ceapa mare, tocata marunt
  • 500 g carne tocata de vita
  • 2 lingurita oregano uscat
  • 1 lingurita de menta uscata
  • 1 lingurita boia de ardei
  • 1/2 lingurita de chimen
  • 1/4 ceasca de orez nefiert
  • 2 oua fierte tari, decojite și fin tocate
  • 1/2 ceasca patrunjel
  • 1/4 cana de seminte de susan, plus mai mult pentru garnisire
  • 1/4 lingurita piper
  • 2 galbenusuri de ou batute cu 2 lingurite de apa

 

Mod de preparare:

Intr-o cratița, se pun la fiert 2 1/2 cani de apa, 1 cana ulei vegetal si 1 lingurita de sare. Dupa ce se incalzeste opriti focul si adaugati faina si amestecati bine pana obtineti un aluat moale. Framantati apoi cu mana pana la omogenizare.

Placintele cu carne de vita

Formati 24 de bile de aproximativ 2 cm in diametru și 24 bile aproximativ 1 1/2 cm in diametru. Se pun pe pergament ,se acopera cu folie de plastic si se lasa la temperature camerei.

Placintele cu carne de vita

Se încălzește restul de 1 lingura de ulei intr-o tigaie mare, sotati la foc mediu ceapa si gatiti pana cand se inmoaie, amestecand des, aproximativ 5 minute.

Adauga carnea tocata de vita, 1/2 linguriță de sare, oregano, menta, chimen, boia de ardei si gatiti 10-12 minute.

Reduceti focul la mic și se adauga apa ramasa, 1/2 cana de orez nefiert si acoperiti cu capac pentru a gati orezul al dente, aproximativ 12 minute.

Placintele cu carne de vita

Luati capacul, opriti focul și adaugati oualele fierte, patrunjel, 1/4 ceasca seminte de susan si piper negru. Se incalzeste cuptorul la 200C.

Folosind mainile, transformati bilele mari de aluat in cupe de 2 1/2 la 3 cm latime si aproape 1 cm adancime. Imparțiți amestecul de carne in mod egal intre cupe.

Pe o suprafata presarata cu faina, intindeti bilele mici si formati astfel capacele pentru cupele umplute. Acoperiti fiecare cupa cu cate un capacel. Periati cu ou si presarati cu semințe de susan și sare.

Coaceți 35-40 minute. Serviti calde sau la temperatura camerei.

Placintele cu carne de vita

Placintele cu carne de vita

Placintele cu carne de vita

Pofta buna!

4 comentarii

  1. Valentina Negrescu

    Placintele cu carne de vita sau orice fel de carne sunt delicioase

  2. Ce bine arata placintelele asta

  3. Sa-mi dai si mie din placintele astea

  4. Bune placintele

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.