Reteta zilei: Placintele cu alune

Printeaza

Placintele cu alune din: faina, faina de orez, malai, drojdie uscata, zahar, sare, lapte, ulei de canola, zahar brun, alune, scortisoara.

Placintele_cu_alune_12

 

Ingrediente:

  • 1 2/3 cana faina
  • 3/4 cana de faina de orez
  • 3/4 cana de malai
  • 1 pachet drojdie uscata
  • 1 lingura de zahar
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1-1/2 ceasca de lapte cald
  • 1 lingura de ulei de canola
  • 1 cana de zahar brun
  • 4 linguri alune, tocate
  • 1/4 lingurita de scortisoara
  • ulei de canola, pentru prajit

Mod de preparare:

Intr-un castron amestecati faina, faina de orez si malaiul, adaugati drojdie , zahar si sare.

Adaugati uleiul de canola, laptele cald si amestecati bine.

Acoperiți vasul cu un prosop umed si se lasa sa creasca intr-un loc cald timp de 1 ora.

Placintele_cu_alune_06

Intr-un mic bol combinati zahar brun, alune si scortisoara.

Se incalzeste ulei intr-o tigaie la foc mediu. Rupeti bucati din aluat si aplatizati in palme.

Se pune 1-2 linguri de amestec de alune in mijloc, se aduna colturile si se aplatizeaza din nou.

Placintele_cu_alune_07

Prajiti fiecare placinta catea 2 3 minute pe fiecare parte.

Serviti imediat.

Placintele_cu_alune_10

Placintele cu alune

Placintele_cu_alune_11

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Placintele de casa cu branza

Placintele de casa cu branza

Placintele de casa cu branza din: faina, zahar, unt, oua, stafide, gem, branza, lamaie, praf de copt. Ingrediente: 300 g făină 2 plicuri zahăr vanilat 250 g unt 7 ouă 50 g stafide 50 g gem de căpşuni 150 g zahăr tos 600 g brânză de vaci 1 lămâie 1/2 plic praf de copt 50 ml […]

Placintele cu somon afumat

Placintele cu somon afumat din: somon, oua, faina, lapte, coriandru, sare. Ingrediente: 500 g somon coriandru 150 ml lapte oua 2 linguri faina sare ulei   Mod de preparare: Se toacă mărunt 500 g somon fără piele şi oase şi se adaugă 3 linguri de coriandru verde tocat, 150 ml lapte şi 2 albuşuri bătute […]

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.