Reteta zilei: Placinta de fructe cu fulgi de quinoa (Crumble de fructe cu fulgi de quinoa)

Printeaza

Placinta de fructe cu fulgi de quinoa din: mere, zmeura, suc de lamaie, apa, sirop de artar, esenta de vanilie, fulgi de quinoa, nuca de cocos, zahar de nuca de cocos, prune uscate, scortisoara si ulei.

Placinta de fructe cu fulgi de quinoa

Crumble de fructe cu fulgi de quinoa

 

Ingrediente:

  • 6 mere, decojite și feliate
  • 2 cani de zmeura congelata
  • 2 linguri suc proaspat de lamaie
  • 2 linguri de apa
  • 1 lingura de sirop de arțar
  • 2 lingurite esenta de vanilie

Ingrediente pentru topping:

  • 1/3 cana fulgi de quinoa
  • 1/4 cana faina de nuca de cocos
  • 1/2 cana nuci tocate
  • 1/4 ceasca de zahar de nucă de cocos
  • 4 prune uscate, fara samburi și taiate
  • 1 + 1/2 lingurita scortisoara
  • 3-4 linguri de ulei de nuca de cocos

 

Mod de preparare:

Incalziti cuptorul la 170C. Intr-un castron mic, combinati sucul de lamaie, apa, siropul de artar si esenta de vanilie si amestecati bine.

Ungeti cu ulei de masline un vas de copt. Adaugati merele și zmeura si adaugati amestecul de suc de lamaie. Amestecati usor cu ajutorul mainilor.

Placinta de fructe cu fulgi de quinoa

Intr-un castron separat, combinati fulgii de quinoa, faina de nuca de cocos, nucile, zaharul, prunele și scorțișoara. Se amestecă pentru a se combina.

Adaugati ulei de nuca de cocos si cu ajutorul mainilor amestecati usor. Imprastiati topping-ul peste fructele din vasul de copt.

Placinta de fructe cu fulgi de quinoa

Coaceți pentru aproximativ 30-40 de minute. Scoateti din cuptor, lasati sa se raceasca si serviti.

Placinta de fructe cu fulgi de quinoa

Placinta de fructe cu fulgi de quinoa

Placinta de fructe cu fulgi de quinoa

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.