Reteta zilei: Placinta cu piersici

Printeaza

Placinta cu piersici din: piersici, zahar, amidon, scortisoara, nucsoara, sare, esenta de migdale, unt, suc de lamaie, aluat de placinta.

Poate te intereseaza si Placinta cu piept de pui, legume si cascaval

Placinta_cu_piersici_13

Placinta cu piersici

Ingrediente:

  • 6 cani, piersici feliate, fara coaja
  • 1 cana zahăr
  • 1/4 cana amidon
  • 1/2 linguriță scorțișoară
  • nucșoară
  • sare
  • 1/8 lingurita esenta de migdale
  • 2 linguri unt
  • 2 lingurite suc de lămâie
  • aluat de placinta

 

Mod de preparare:

Amestecati piersicile cu zaharul si pastrati deoparte 1 ora.

Incalziti cuptorul la 200C.

Se intinde o parte din aluat in tava.

Placinta_cu_piersici_03

Într-o cratiță medie, amestecati amidon, nucsoara, scortisoara si sare. Scurgeti piersicile si rezervati sucul.

Incorporati usor sucul de piersici în amestecul de amidon.

Placinta_cu_piersici_08

Se fierbe la foc mediu timp de aproximativ 2 minute.

Opriti focul, se adauga suc de lamaie, esenta de migdale, unt și suc de piersici pastrat.

Se toarnă în aluat.

Placinta_cu_piersici_09

Intindeti aluatul rămas și puneți deasupra piersicilor.

Lipiti marginile.

Ungeti cu amestec de lapte și un ou bătut.

Se presara cu zahar.

Acoperiți marginile cu folie si se coace timp de 40 minute.

Placinta_cu_piersici_10

Scoateți folia si se coace încă 10 minute.

Se răcește înainte de tăiere.

Serviti la temperatura camerei.

Placinta_cu_piersici_12

Placinta cu piersici

Placinta_cu_piersici_14

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.