Placinta cu capsuni si rubarba din: aluat de patiserie, rubarba, capsuni, zahar brun, zahar, sare, coaja de lamaie, suc de lamaie, smantana, zahar.
Ingrediente:
- 400gr aluat de patiserie
- 250gr rubarba, bucati potrivite
- 250gr capsuni, maruntite
- 1/4 cană + 2 linguri de zahăr brun
- 1/4 cană de zahăr
- 1/4 linguriță sare
- coaja de la o lămâie
- 1 lingura suc de lămâie
- 2 linguri de smântână
- 2 linguri de zahar
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 200C. Aranjati o parte de aluat intr-o tava, in partea de jos.
Într-un castron mare se combina rubarbă, căpșuni, zahăr brun, zahăr, sare, coaja de lamaie si zeama de lamaie. Amestecati bine.
Se transferă in tava.
Se taie restul de aluat fasii si asezati pe partea de sus a placintei.
Se unge cu smantana si se presara cu zahar.
Se da placinta la cuptor timp de 20 minute, scadeti temperatura la 170C și coaceti timp de încă 25-30 minute.
Se scoate din cuptor și se lasa sa se raceasca la temperatura camerei. Serviti imediat.
Placinta cu capsuni si rubarba
Pofta buna!
Poate iti place si:
Placinta de pere cu nuci din: faina, ou, ulei, lapte, zahar, bicarbonat, esenta de rom, zahar vanilat, pere, nuca. Ingrediente: 400 g făină 1 ou 7 linguri ulei 7 linguri lapte 12 linguri zahăr 1 linguriţă bicarbonat de sodiu esenţă de rom 1 plic zahăr vanilat 1 kg pere 200 g nucă Mod de […]
Pofta buna!
Mi-ai facut pofta de placinta