Reteta zilei: Pizza cu blat de lipie si legume sotate

Printeaza

Pizza cu blat de lipie si legume sotate din: sparanghel, cartof, ceapa, ulei de masline, sare, sos pesto, lipii, mozzarella, parmezan, ulei de masline.

Pizza cu blat de lipie si legume sotate

Pizza cu blat de lipie si legume sotate

 

Ingrediente:

  • 1 buchet sparanghel
  • 1 cartof mare, copt, racit și taiat felii
  • 1 ceapa, feliata
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1/2 lingurita sare
  • 3/4- 1 cana sos pesto
  • 4 lipii
  • 1 cana mozzarella, maruntita
  • 1/2 cana parmezan, ras
  • 1/4 ceasca ulei de masline

 

 

Mod de preparare:

Preincalziti cuptorul la 200C. Incalziti 2 linguri ulei de masline intr-o tigaie mare și se aadauga ceapa și sare. Se gateste și se amesteca la foc mediu aproximativ 5 minute. Se adauga sparanghelul. Continuati sa gatiti 5-7 minute.

Pizza cu blat de lipie si legume sotate

Opriti focul si transferati pe o farfurie. Intr-o tava puneti hartie de copt si plasati lipiile. Ungeti cu sos pesto și raspanditi branza mozzarella. Aranjati feliile de cartofi si adaugati amestecul de ceapa si sparanghel deasupra. Presarati par,ezan si stropiti cu ulei de masline.

Pizza cu blat de lipie si legume sotate

Dati la cuptor și coaceti timp de aproximativ 10-15 minute. Lasati sa se raceasca si serviti.

Pizza cu blat de lipie si legume sotate

Pizza cu blat de lipie si legume sotate

Pizza cu blat de lipie si legume sotate

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.