Reteta zilei: Piure de linte

Printeaza

Piure de linte din: linte rosie, usturoi, sare, turmeric, lapte de cocos, apa.

Lintea este o leguminoasă foarte populară în bucătăria din întreaga lume datorită valorilor nutritive ridicate și a faptului că poate fi pregătită într-o varietate de moduri. Acest aliment este bogat în proteine, fibre, fier, vitamina B și minerale precum magneziu, zinc și cupru.

Există mai multe tipuri de linte, cele mai comune fiind: linte verde, maro și roșie. Lintea verde este cea mai populară și are un gust ușor, iar celelalte două au un gust mai bogat. În funcție de tipul de linte, timpul de gătire variază de la 20 până la 45 de minute.

Lintea poate fi utilizată în multe rețete, inclusiv în supe, tocănițe, salate și înlocuiește adesea carnea în rețetele vegetariene sau vegane. De asemenea, poate fi consumată și ca garnitură, fiind un înlocuitor sănătos pentru orez sau cartofi.

Piure_de_linte_05

Ingrediente: 

  • 2 cani linte rosie
  • 1 cățel de usturoi
  • ½ linguriță sare
  • ½ linguriță turmeric
  • 1 cutie lapte de cocos
  • 1½ căni de apă

 

 

 

Mod de preparare:

Se clateste lintea foarte bine pana cand apa este curata.

Piure_de_linte
Tocati usturoiul si se adauga in oala, impreuna cu sarea, turmeric, lapte de nucă de cocos și 1,5 cani de apa.

Piure_de_linte_02

Amestecati si gatiti timp de aproximativ 20 de minute.

Piure_de_linte_03

Pasati si lasati deoparte 5 minute.

Piure_de_linte_04

Serviti piureul cu lipie.

Piure_de_linte_05

Piure de linte

Piure_de_linte_05

 

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. E bun piureul de linte?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.